Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 01:01:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Διευκολύνσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρείες, εξήγγειλε ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου
Διευκολύνσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρείες, εξήγγειλε ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου
Πηγή: Express.gr
Σημαντικές διευκολύνσεις προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τους επιβάτες των πλοίων, αλλά και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, εξήγγειλε ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη φετινή προκήρυξη για τις άγονες γραμμές, να δώσει τη δυνατότητα στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, να επιλέξουν ως λιμάνι αφετηρίας το Λαύριο.

Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβατών, ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου (ΟΛΛ ΑΕ) προτίθεται σε συνεργασία με τον δήμο Λαυρεωτικής και το ΚΤΕΛ Αττικής, να δρομολογήσει γραμμή που θα συνδέει απευθείας τον σταθμό του Μετρό και του Προαστιακού στο Κορωπί, με το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης, προς διευκόλυνση των φορτηγών, ο οργανισμός λιμένα θα παρέχει υπηρεσίες τρακτόρευσης διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ σε φυλασσόμενο χώρο εντός του λιμανιού, θα παρέχεται η δυνατότητα παραμονής των οχημάτων μέχρι τη φόρτωση ή την παραλαβή τους.

Ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων εταιρειών για την εξέταση παροχής και άλλων διευκολύνσεων, όπως για παράδειγμα η έκδοση εισιτηρίων και προσθέτει ότι οι εταιρείες που θα επιλέξουν το Λαύριο θα έχουν δρομολόγια με λιγότερα ναυτικά μίλια, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μειωμένες τιμές και στα εισιτήρια. Από το λιμάνι του Λαυρίου δραστηριοποιείται ήδη με δύο πλοία της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ). Το ένα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο-Ψαρά- Μεστά και το άλλο Λαύριο- 'Αη Στράτη- Λήμνο- Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΕΛ, εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της γραμμής, για Χίο- Μυτιλήνη στο Λαύριο.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου