Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:09:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Πηγή: Express.gr
 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς και της Eurobank μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων. Η ΕΤΕπ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος χρηματοδοτικής διευκόλυνσης θα προσφέρει εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση διεθνών εμπορικών συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ΕΛΛΑΔΑ από το 2008 μέχρι και σήμερα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Τα λόγια για «επιστροφή στην ανάπτυξη» ηχούν πλέον μονότονα στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών, που υφίστανται τις συνέπειες των πρωτοφανών μέτρων λιτότητας.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ την ταμειακή ασφυξία στην οικονομία μόνο συγκεκριμένες δράσεις μπορούν πλέον να εκληφθούν αξιόπιστες και να εκτιμηθούν αναλόγως. Η προσφορά εγγυήσεων από την ΕΤΕπ αξιολογείται ως τέτοια, αφού συνεπάγεται άμεσα οικονομικά οφέλη για τους εμπλεκομένους.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομία καταβάλλει υπερπροσπάθεια… να μετακινηθεί παραγωγικά από τον τομέα των διεθνώς μη εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των εμπορεύσιμων σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας και εξαιρετικά περιορισμένης ρευστότητας.

ΥΠΟ ΤΟ πρίσμα αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτικής διευκόλυνσης κρίνεται στοχευμένο, αφού απευθύνεται σε επιχειρηματίες που όχι μόνο έχουν ανάγκη από ρευστότητα αλλά και πρέπει να στηριχθούν ώστε να υπηρετηθεί ο εθνικός στόχος της εξωστρέφειας.

ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ τράπεζες οφείλουν να καταγράψουν τα οφέλη που θα προκύψουν σε όρους παραγωγής και απασχόλησης απ'Α όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση των εγγυήσεων. Πέραν αυτού, βασική παράμετρος είναι ο χρόνος. Η διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία αποτελεί επείγον ζήτημα και απαιτούνται πράξεις και όχι λόγια. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου