Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 14:54:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Πηγή: Express.gr
 

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έθεσε προσφάτως σε δημόσια διαβούλευση το προεδρικό διάταγμα για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, που προβλέπει την καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας (ιδιωτικών και δημόσιων) εντός δεκαετίας.
ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ προεδρικού διατάγματος, τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα της ταυτότητας του κτιρίου θα συνδεθούν μόνιμα με εκείνα του κτηματολογίου, της ΔΕΗ, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΟ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΟ των ακινήτων δεν αποτελεί ίδιον ενός ευρωπαϊκού κράτους εν έτει 2013. Υπό την απειλή της χρεοκοπίας έχουν επιταχυνθεί οι ρυθμοί για να πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα, όπως η απογραφή ιδιωτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας και η μηχανογράφηση του δημόσιου τομέα.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ βρίσκονται ακόμα στην αρχή και προβλέπεται να ολοκληρωθούν... μετά το 2020. Το ομιχλώδες τοπίο όμως στα αγροτεμάχια και τα κτίρια της ελληνικής επικράτειας πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο. Σε ένα αβέβαιο καθεστώς δεν μπορούμε να περιμένουμε κεφαλαιούχους να επενδύσουν τα χρήματά τους.

ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ της ιδιοκτησίας των κτιρίων έχει καταστήσει αδύνατη την ομαλή επιβολή και είσπραξη του φόρου ακινήτων, έστω κι αν η φορολογία ακινήτων –παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα– αποτελεί πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλα τα ευνομούμενα κράτη. Φυσικά, η επιλογή της είσπραξης του συγκεκριμένου φόρου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ήταν μια λύση ανάγκης και μόνο βραχυπρόθεσμα μπορεί να διατηρηθεί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι το κτηματολόγιο και η ηλεκτρονική καταγραφή των κτισμάτων έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί… χθες. Όσο παραμένουν ανολοκλήρωτα, παραμένουν και οι αβεβαιότητες που σε συνδυασμό με την έλλειψη σταθερής φορολογίας για τα ακίνητα εξαφανίζουν κάθε ελπίδα για μεγάλες ξένες επενδύσεις στην ελληνική γη.
Επιτέλους χρειάζεται ένα καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου