Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:01:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Πηγή: Express.gr
 
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση τη Δευτέρα το βράδυ έστειλαν σαφές μήνυμα ότι δεν επιθυμούν την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Στη νέα συνάντηση που έχουν σήμερα θα επιχειρήσουν, μέσω και του ανασχηματισμού, να βελτιώσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ακολουθώντας τις θεσμικές διαδικασίες και λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά δεδομένα.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ των πρόωρων εκλογών συνεπεία ασυμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αδυναμίας υλοποίησης του σχεδίου επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης αποτελούσε καταστροφικό σενάριο και η απομάκρυνσή του προκαλεί ανακούφιση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΟΥΔΕΙΣ εχέφρων πολίτης μπορεί να ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να αγνοήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως η απόλυση συγκεκριμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων. Σε καμία περίπτωση όμως το «μοντέλο εξυγίανσης» που επελέγη για την ΕΡΤ δεν ήταν ορθολογικό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ το κοινωνικά δίκαιο ή άδικο των απολύσεων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων σε έναν οργανισμό και τα δημοσιονομικά οφέλη που θα προέκυπταν, ο εν λόγω σχεδιασμός υποτίμησε τις πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ εταίροι, ακόμη κι αν ενημερώθηκαν, δεν συναίνεσαν με τρόπο ώστε να υποστηρίξουν δημοσίως την απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ το μεταβατικό σχήμα από τον παλιό στον νέο οργανισμό δεν ήταν σαφώς προδιαγεγραμμένο και έτοιμο να εφαρμοστεί, ώστε να καμφθούν οι αναμενόμενες αντιδράσεις από τους θιγομένους.

Η ΕΡΤ αποτέλεσε «πηγή» πολιτικών εξελίξεων και οι κυβερνητικοί εταίροι οφείλουν να καταβάλουν σήμερα κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της κυβερνητικής σταθερότητας και του κλίματος στην οικονομία, που επλήγη ανεπανόρθωτα τις τελευταίες ημέρες. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου