Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:01:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Η ΔΕΠΑ να μη φρενάρει τις αποκρατικοποιήσεις
Η ΔΕΠΑ να μη φρενάρει τις αποκρατικοποιήσεις
Πηγή: Express.gr
 Η ΜΗ υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) αποτέλεσε μια αρνητική εξέλιξη και μάλλον προκάλεσε αιφνιδιασμό στην κυβέρνηση. Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ απομακρύνεται επικίνδυνα και ο στόχος για έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου…

ΟΥΤΕ  Η ρωσική Gazprom ούτε και η Μ+Μ Gaz των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου εμφανίστηκαν στο διαγωνισμό. Ιδιαίτερα η ρωσική υπαναχώρηση φαίνεται ότι δημιούργησε αίσθηση, αφού ο πρόεδρος της Gazprom είχε έλθει τρεις φορές στην Ελλάδα και είχε πολύωρες συζητήσεις με τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

ΠΑΡ'Α ΟΤΙ η ελληνική κυβέρνηση χρεώνεται τη μη ευόδωση μιας συμφωνίας που διέρρεε μέχρι πρότινος ότι ήταν προδιαγεγραμμένη, η αποτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί γεγονός που δεν αλλάζει.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι αυτή η αστοχία να μην αποτελέσει αρνητικό προηγούμενο για τη συνέχεια του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Χάθηκε μια «μάχη», αλλά όχι ο «πόλεμος». Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών για ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

ΕΚ ΤΩΝ πραγμάτων άλλωστε σε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα υπάρχουν και προσφορές που, παρ'Α ότι αναμένονταν, δεν θα κατατεθούν και ελπίδες που θα διαψευστούν. Επί της ουσίας η υπόθεση της ΔΕΠΑ, που αποτελεί ειδική περίπτωση λόγω της γεωπολιτικής σημασίας του ενεργειακού τομέα, δεν πρέπει να φρενάρει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Πέραν της προκήρυξης εκ νέου του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, πρέπει να αναζητηθούν ισοδύναμες δράσεις, που θα διασφαλίσουν την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου