Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:03:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Νέο μοντέλο για τις ρυθμίσεις των οφειλών
Νέο μοντέλο για τις ρυθμίσεις των οφειλών
Πηγή: Express.gr
 
ΜΕ ΤΙΣ αποφάσεις που υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και ο υπουργός Εργασίας ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και ουσιαστικά καθιερώνεται ένα νέο μοντέλο ρυθμίσεων. Οι ευνοϊκές διατάξεις παύουν να έχουν γενικό χαρακτήρα και οι ρυθμίσεις συνδέονται ευθέως με την οικονομική κατάσταση του φορολογουμένου.

ΤΟ ΝΕΟ μοντέλο φαίνεται προσαρμοσμένο στη σημερινή πραγματικότητα, αφού η ελληνική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί εξαιρετικά περιορισμένους πόρους. Αυτό αφορά άμεσα ή έμμεσα σχεδόν κάθε πτυχή της πολιτικής της, όχι μόνο τον τρόπο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των οριζόντιων ρυθμίσεων απέτυχε παταγωδώς. Υπερχρέωσε τη χώρα χωρίς να βοηθήσει όσους είχαν πραγματικά ανάγκη και οδήγησε στη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υπερβαίνουν τα 59 δισ. ευρώ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ υπάρχουν πια δικαιολογίες για τη συνέχιση οριζόντιων μέτρων. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα του εντοπισμού των συναλλαγών και των τραπεζικών λογαριασμών, της καταγραφής εισοδημάτων και ακινήτων. Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης καθυστέρησε πολύ. Τώρα όμως που η μηχανοργάνωση των δημόσιων φορέων ολοκληρώνεται και με το τραπεζικό απόρρητο να αποτελεί προ πολλού παρελθόν, αρκεί η πολιτική βούληση για την εφαρμογή πολιτικών με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ οφειλών που τιμωρούν τους συνεπείς και επιβραβεύουν τους ασυνεπείς δεν μπορούν υφίστανται. Αντιθέτως, το Δημόσιο και τα ταμεία πρέπει να δίνουν την ευκαιρία να διαχειριστούν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους όσοι εμφανίζουν πραγματική αδυναμία, αντί αυτές να προστεθούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν θα εισπραχτούν ποτέ. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου