Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:01:49

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Υπερβολικός θόρυβος
Υπερβολικός θόρυβος
Πηγή: Express.gr
 
«Πολύς θόρυβος για το τίποτα» αποδεικνύεται όσο περνά ο καιρός η αντιπαράθεση στους κόλπους της συγκυβέρνησης για τον αντιρατσιστικό νόμο. Διότι ούτε η κυβερνητική συνοχή θα απειληθεί εξαιτίας του ούτε και τα ρατσιστικά φαινόμενα θα εκλείψουν, ακόμα και στην περίπτωση που υπερψηφιζόταν κάποιο από τα σχέδια νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα...

Μέχρι στιγμής μιλάμε για τρία σχέδια νόμου. Την αρχή έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ως αντιπερισπασμό στην πρόθεση της κυβέρνησης να παγώσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, η ΝΔ κατέθεσε το δικό της και θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς ξεπερνά το δίλημμα που του έθεσαν οι κυβερνητικοί του εταίροι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Έτσι ούτε θα πληγεί πολιτικά αποδεχόμενος να έρθει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που δεν το εγκρίνει ούτε θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κινδυνεύοντας να φανεί ότι ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Το κάθε κόμμα θα ψηφίσει το δικό του σχέδιο νόμου και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι πως έπραξαν το δημοκρατικό τους καθήκον απέναντι σε μια Χρυσή Αυγή που επιχαίρει για τη δημοσιότητα και την προβολή που της προσφέρουν όλοι εκείνοι που υποτίθεται ότι επιδιώκουν την πολιτική της απομόνωση.

Διότι τελικά αυτό είναι το αποτέλεσμα όλης της φασαρίας που προκλήθηκε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το επεισόδιο με το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που εκπυρσοκρότησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να συντηρήσει το θόρυβο.

Πάντως οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους. Υποψιάζονται πως το θέμα δημιουργήθηκε υποκριτικά για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μοναδικό και ουσιαστικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ευτυχώς, για τον Γιάννη Στουρνάρα τα φώτα της δημοσιότητας πρόσκαιρα έχουν στραφεί αλλού και δεν θα πιεστεί να εξηγήσει γιατί διαφωνεί με την εκτίμηση της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΟΟΣΑ ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και το 2014, την ώρα που εκείνος εκτιμά επάνοδο της χώρας στις αγορές...  

Από την άλλη, η πίεση που δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχιστεί. Παρά την προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί ιδεολογικά από τη ΝΔ και να εμφανιστεί ως ο «δημοκράτης» ηγέτης που κήρυξε ανένδοτο εναντίον της Χρυσής Αυγής, ούτε τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει ούτε η εσωκομματική αμφισβήτηση στο πρόσωπό του θα εκλείψει ούτε τις διαρροές ψηφοφόρων και στελεχών του προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει.

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου