Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:03:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Πηγή: Express.gr
 
ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, αφού ορισμένα ζητήματα μένουν αδιευκρίνιστα, όπως το πώς θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στο E1, σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η χειρόγραφη υποβολή της δήλωσης, αλλά και το ποιος θα είναι ο οριστικός τύπος της βεβαίωσης αποδοχών για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ Η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αποτελεί βήμα εκσυγχρονισμού στις συναλλαγές των φορολογουμένων με το κράτος. Στην πράξη η μετάβαση από τη χειρόγραφη στην ηλεκτρονική δήλωση συναντά εμπόδια, τα οποία όμως θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ μεταρρυθμίσεων στον απαρχαιωμένο τρόπο λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι αναπόφευκτο να προκαλεί δυσκολίες στους υπαλλήλους και ταλαιπωρία στους πολίτες, αφού ισοδυναμεί με την ανατροπή πρακτικών δεκαετιών. Παρ'Α όλα αυτά, και θεωρώντας δεδομένο ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα συμβάλουν στη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η χρόνια αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να αποτρέψει την ταλαιπωρία των φορολογουμένων και να εξασφαλίσει ότι το μεταβατικό στάδιο από το ένα καθεστώς στο άλλο θα πραγματοποιηθεί ομαλά μέσω σαφών διατάξεων, οι οποίες δεν θα δέχονται περιθώρια παρερμηνειών.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, επειδή δεν υπάρχει επιστροφή από την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επιλύει τάχιστα όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους φορολογουμένους. Τούτες τις ημέρες η εμπιστοσύνη αυτή δοκιμάζεται πολύ σκληρά. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου