Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:01:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Επάνοδος…
Επάνοδος…
Πηγή: Express.gr
 Όταν προ ενός έτους το δίδυμο Βορίδη-Γεωργιάδη εγκατέλειπαν το μέντορά τους, πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν το πολιτικό τέλος του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πράγματι, η αποσκίρτηση των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών θα στοίχιζε, για λίγες ψήφους, την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα έμπαινε στο τούνελ της πολιτικής απομόνωσης που στην άκρη του φάνταζε η διάλυση του κόμματός του.

Η συνέχεια διέψευσε τα προγνωστικά. Η πολιτική απομόνωση μετατράπηκε σε ευκαιρία ενδοσκόπησης και το σοκ της ήττας σε ανασύνταξη για επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο. Πίσω στην άγονη γραμμή του Τηλεάστυ ο Καρατζαφέρης βρήκε το καταφύγιο που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Αλλάζοντας όνομα και μορφή, το ανανεωμένο Art TV έγινε το εφαλτήριο ενός νέου ξεκινήματος. Στελεχωμένο από έμπειρους δημοσιογράφους και τον Καρατζαφέρη στο μεσημεριανό στασίδι, το Art TV θα δεκαπλασιάσει την τηλεθέασή του αγγίζοντας σήμερα τους 900.000 τηλεθεατές ημερησίως.

Το επόμενο βήμα δεν θα αργούσε. Με τους διαπρεπείς νομικούς Φλογαΐτη και Σιούτη να προετοιμάζουν έναν πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο, το κανάλι θα διεκδικούσε άδεια εκπομπής ψηφιακού σήματος σε όλη την επικράτεια. Προ ημερών ο στόχος επιτεύχθηκε, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση των ανταγωνιστών καναλαρχών. Πίσω από την απόφαση του ΕΣΡ διείδαν πρωθυπουργική παρέμβαση ως προγεφύρωμα συνεννόησης για την επάνοδο Καρατζαφέρη στη ΝΔ.

Το... προφανές ωστόσο αντικρούει το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου (μητέρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου) δύσκολα θα δεχόταν πρωθυπουργική παρέμβαση και πως η επάνοδος στη ΝΔ είναι (για την ώρα τουλάχιστον) μια δημοσιογραφική... αίσθηση. Όταν ερωτάται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ξεκαθαρίζει πως ουδείς τον έχει προσεγγίσει και άρα πρόταση δεν υπάρχει.

Εκείνο που υπάρχει είναι η ανοδική πορεία του ΛΑΟΣ, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Προ ημερών στο κάστρο του καραμανλισμού, τις Σέρρες, συγκεντρώθηκαν 1.000 και πλέον άνθρωποι να τον ακούσουν κι έκτοτε εκείνος διερωτάται: «Αν εμείς με το 0,9% των δημοσκοπήσεων συγκεντρώσαμε 1.300 άτομα, η ΝΔ με το 22% πόσους πρέπει να συγκεντρώσει;»

Με έναν τηλεοπτικό σταθμό να εκπέμπει πανελλαδικά και το κόμμα σε άνοδο, ο «πρόεδρος» εμφανίζεται έτοιμος να διαπραγματευτεί όχι μια πρόταση «πολιτικής αντιπαροχής», όπως χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να του προταθεί θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να αντικρούει Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ στη Βουλή, αλλά ένα εθνικό σχέδιο εξόδου απ' την κρίση για να στρατευτεί.

Κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ, τι είχε, τι έχασε. Όπως λέει, προτιμά τον τίτλο του καναλάρχη, παρά το χαρακτηρισμό εκείνου που έφυγε απ' το μαντρί και γύρισε κακήν κακώς για να περισώσει την πολιτική του καριέρα...

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου