Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:55:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Να τερματιστούν οι φορολογικοί αιφνιδιασμοί
Να τερματιστούν οι φορολογικοί αιφνιδιασμοί
Πηγή: Express.gr
 
ΕΝΩ ΤΟ «σίριαλ» του ενιαίου φόρου στα ακίνητα αναμένεται να έχει πολλά ακόμη «επεισόδια», με σενάρια, διαρροές, διαψεύσεις και αιφνιδιασμούς από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι δρομολογείται νέα φορολογική μεταρρύθμιση, με αλλαγές στους συντελεστές, τον υπολογισμό του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κ.ά.

Η ΣΥΓΧΥΣΗ που προκλήθηκε προσφάτως για τη φορολογία στα αγροτεμάχια αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση για την αστάθεια που επικρατεί στον τομέα της φορολογίας. Στην πραγματικότητα εκτείνεται στο σύνολο σχεδόν της οικονομικής πολιτικής. Διαρροή φημών, συνεχείς αλλαγές, νέα μέτρα (που πάντα διαψεύδονται μέχρι να ανακοινωθούν) δεν επιτρέπουν την εγκαθίδρυση ενός κλίματος σταθερότητας. Ακόμη και θεωρητικά σωστά μέτρα οικονομικής πολιτικής δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, επειδή πιθανολογείται η ανατροπή τους σε ανύποπτο χρόνο από όσους θίγουν άμεσα ή έμμεσα.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τριετία οι παλινωδίες δικαιολογήθηκαν από την αδήριτη ανάγκη της επίτευξης δημοσιονομικών στόχων σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια για την εκταμίευση των δόσεων από το μηχανισμό στήριξης. Εάν η άρση της νομισματικής αβεβαιότητας και η εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος ήταν τα πρώτα σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της σταθερότητας, το επόμενο χωρίς αμφιβολία είναι η χάραξη μακροχρόνιας οικονομικής πολιτικής και η άσκησή της βάσει των αρχικών εξαγγελιών.

ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό σύστημα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων. Οι φορολογικοί αιφνιδιασμοί που επέρχονται με την αλλαγή βασικών παραμέτρων του συστήματος από χρόνο σε χρόνο δεν βοηθούν ούτε τις επενδύσεις αλλά ούτε και την εσωτερική λειτουργία της οικονομίας. Ας καταλήξουμε επιτέλους σε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, που θα κλείνει όλα τα «παράθυρα» για τη φοροδιαφυγή προκειμένου η οικονομία να ηρεμήσει και να ανακάμψει.
 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου