Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:55:52

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Στοίχημα επιβίωσης για την ελληνική βιομηχανία
Στοίχημα επιβίωσης για την ελληνική βιομηχανία
Πηγή: Express.gr
 Η ΒΑΘΙΑ ύφεση που πλήττει την ελληνική βιομηχανία αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία το Μάρτιο σημειώθηκε σε ετήσια βάση πτώση 12,7% των νέων παραγγελιών και 11,5% του δείκτη κύκλου εργασιών. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, κατά τα οποία οι επενδύσεις στη βιομηχανία το 2012 μειώθηκαν 20% σε σχέση με το 2011.


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η ελληνική οικονομία ήταν, είναι και θα παραμείνει οικονομία υπηρεσιών δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταρρεύσει η βιομηχανία. Χωρίς ισχυρή μεταποίηση δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για παράδειγμα οι δυνατότητες του αγροτικού τομέα και συνεπώς το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πόσο μάλλον όταν ο ρυθμός συρρίκνωσης σε ορισμένους κλάδους όπως η βιομηχανία, αντί να επιβραδύνεται, επιταχύνεται.


ΑΠΟ ΤΗΝ προσεκτική εξέταση των στοιχείων της Στατιστικής Αρχής προκύπτει η αισθητή διαφορά στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας μεταξύ εγχώριας και εξωτερικής αγοράς. Η διαφορά αυτή οφείλεται φυσικά στην κατακόρυφη πτώση της εσωτερικής ζήτησης. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μεταποίηση είναι ένας τομέας εξαιρετικά ευαίσθητος στον διεθνή ανταγωνισμό, επιβάλλει άμεση δράση για τη χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, των βιομηχανιών που (ακόμα) εδρεύουν στη χώρα μας προσφέροντας απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους και αξιοσέβαστα έσοδα στο ελληνικό κράτος.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ εκπέμπει «σήμα κινδύνου», αφού εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να στηριχθεί στην εσωτερική ζήτηση. Μοναδική διέξοδος η εξωστρέφεια και η διεκδίκηση μεριδίων σε νέες αγορές, που επί της ουσίας αποτελεί στοίχημα επιβίωσης για τις παραγωγικές μονάδες. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου