Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:54:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Επενδύσεις με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
Επενδύσεις με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
Πηγή: Express.gr
 
«Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Η επίσκεψή του στην Κίνα δημιουργεί αναμφίβολα θετική προοπτική για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ οικονομικής «συμμαχίας» με την Κίνα είναι αυτονόητη, αφού πρόκειται για την ανερχόμενη οικονομική υπερδύναμη. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προεξοφλούν ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τις ΗΠΑ, διαφωνώντας μόνο ως προς το χρόνο που αυτό θα καταγραφεί στους οικονομικούς δείκτες. Ο «Ασιατικός Δράκος» αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στη Δύση για να διοχετεύσει την αυξημένη ρευστότητα από τις κινεζικές εξαγωγές και να αποκομίσει επιπλέον κέρδη.

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει το γεωγραφικό πλεονέκτημα να αποτελεί το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαθέτει ακόμα το θετικό προηγούμενο της επιτυχούς επένδυσης της κινεζικής COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο εντάσσεται στην άσκηση οικονομικής διπλωματίας για την προσέλκυση επενδυτών και τουριστών από την Κίνα.

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ πρέπει να λησμονούμε ότι το επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα έχει αντικειμενικά προβλήματα και πρέπει να αναμορφωθεί μέσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις, που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία. Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει ώστε να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τους διεθνείς επενδυτές.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ συνεργασία με την Κίνα πρέπει να εδραιωθεί και να επεκταθεί, στην πράξη και όχι στα λόγια. Το ζητούμενο είναι η αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της ελληνικής οικονομίας ως διαμετακομιστικού κόμβου και όχι οι επενδύσεις που… θα μείνουν στα χαρτιά. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου