Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 15:23:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Βαρύ το τίμημα της επιστροφής στην αγορές
Βαρύ το τίμημα της επιστροφής στην αγορές
Πηγή: Express.gr
 Ο ΟΙΚΟΣ αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε B- από CCC, με σταθερή μάλιστα προοπτική. Η αναβάθμιση οδήγησε σε σημαντική πτώση του spread στο 10ετές ομόλογο και προκάλεσε ενθουσιασμό στη χρηματαγορά.
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Fitch ενισχύει το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στις αγορές προς το τέλος του 2014.

Ο FITCH στην έκθεσή του, παρ'Α ότι αναγνωρίζει την ξεκάθαρη πρόοδο στην εξάλειψη των δίδυμων ελλειμμάτων, επισημαίνει ότι το τίμημα σε απώλειες εθνικού προϊόντος και αύξησης της ανεργίας υπήρξε υψηλό. Αυτό χρήζει προσοχής από το οικονομικό επιτελείο, που υπό την πίεση και της τρόικας έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα για τη βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των μέτρων που επιβάλλονται στην πραγματική οικονομία.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία έχει κυριολεκτικά «ματώσει» την τελευταία τριετία λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων επί δικαίων και αδίκων, που αποφασίζονται με βασικό –αν όχι μοναδικό– κριτήριο την εισπρακτική τους απόδοση. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα που θυμίζουν… εμπόλεμη κατάσταση, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και επί του παρόντος μόνο προοπτικές υπάρχουν για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Η  ΕΞΟΔΟΣ της Ελλάδας στις αγορές αν και είναι σημαντική υπόθεση για τη σταδιακή απεμπλοκή της χώρας από την τρόικα και τα μνημόνια, δεν θα έχει και τόσο μεγάλη σημασία εάν διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας και το 50% του ενεργού πληθυσμού βρίσκεται στην ανεργία. Σε αυτή την περίπτωση το τίμημα της 4ετούς απουσίας της χώρας από τις αγορές θα είναι πολύ βαρύ για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου