Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:59:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Τρίζει… η σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία
Τρίζει… η σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία
Πηγή: Express.gr
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ στοιχεία της Eurostat, η ύφεση στην ευρωζώνη συνεχίσθηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2013, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Γαλλία έχει πιαστεί στην «παγίδα» της ύφεσης, η οποία… χτυπάει την πόρτα και της Γερμανίας.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ του γερμανικού ΑΕΠ επιβεβαιώνει την πρόβλεψη των περισσότερων οικονομολόγων, που προειδοποιούσαν εδώ και καιρό ότι η ακραία λιτότητα που επιβάλλεται στον ευρωπαϊκό Νότο θα πλήξει αργά ή γρήγορα και το Βορρά. Οι εξαγωγές γερμανικών προϊόντων στα κράτη-μέλη που εφαρμόζουν μνημόνια σημειώνουν υποχώρηση, ως αποτέλεσμα της γενικότερης συρρίκνωσης της ζήτησης στις ελλειμματικές χώρες.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η προσπάθεια της Γερμανίας να επιβάλει το μοντέλο της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στο Νότο ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, αφού είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο σε μια νομισματική ένωση όλα τα κράτη-μέλη να είναι πλεονασματικά. Τα πλεονάσματα ορισμένων οικονομιών θα αντιστοιχούν πάντα στα ελλείμματα κάποιων άλλων…
ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ πρέπει να μεριμνήσει για την ομαλή ανακύκλωση των πλεονασμάτων στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και για να εξυπηρετήσει πλέον τα δικά του οικονομικά συμφέροντα, που απειλούνται από την ύφεση.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ χαλάρωση της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο και ενίσχυση της ζήτησης στο Βορρά, καθώς και εκπόνηση ενός μεγαλόπνοου προγράμματος επενδύσεων στο Νότο, χρηματοδοτούμενο από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Αν συνεχιστεί η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας και της επενδυτικής άπνοιας, η ύφεση στην ευρωζώνη όχι μόνο δεν θα ελεγχθεί, αλλά θα βαθύνει αγγίζοντας και τους θεωρούμενους μέχρι σήμερα ισχυρούς και άτρωτους από την οικονομική κρίση.


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου