Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:09:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αποτυχημένες οι ισοπεδωτικές λογικές στους μισθούς
Αποτυχημένες οι ισοπεδωτικές λογικές στους μισθούς
Πηγή: Express.gr
 Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς τον ΣΕΒ, για πρώτη φορά από το 1975, αποτελεί αναμφίβολα «είδηση». Οι αιτιάσεις του Συνδέσμου για σύμβαση-παρωδία, δεδομένων των νομοθετικών ρυθμίσεων του μνημονίου, έχουν τη σημασία τους. Από τη άλλη πλευρά οι καταγγελίες των υπόλοιπων κοινωνικών εταίρων για την απομόνωση του ΣΕΒ θα πρέπει και αυτές να σημειωθούν.

Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι οι σχέσεις εργοδοτών εργαζομένων βρίσκονται σε «αχαρτογράφητα ύδατα» και θα πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου. Το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο από το επίδομα γάμου, το οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ υποστηρίζουν ότι θα το χορηγούν, αλλά ο Σύνδεσμος δεν επιθυμεί να δεσμευτεί εγγράφως στη νέα, σαφώς αποδυναμωμένη, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των επιχειρήσεων να μειώσουν το κόστος λειτουργίας για να επιβιώσουν σε συνθήκες απουσίας  ρευστότητας, πιστωτικής συρρίκνωσης και υψηλού ανταγωνισμού είναι κατανοητή και επιβεβλημένη. 'Αλλωστε από την προσπάθεια αυτή θα κριθεί και η βιωσιμότητά τους στο μέλλον.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η βιωσιμότητα της επιχείρησης πρέπει να ταυτίζεται μόνο με τη δραματική συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους. Αυτό αποτελεί «μεγάλο λάθος», αφού το ζητούμενο τελικώς είναι η άνοδος της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Κάθε ισοπεδωτική λογική στους μισθούς αποτελεί κίνηση απελπισίας και αποτυχίας.  

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.  Οι επιχειρήσεις έχουν το «πάνω χέρι» στη ρύθμιση εκ νέου της αγοράς εργασίας και το ζητούμενο είναι η βελτίωση της  παραγωγικότητας και όχι η ανεξέλεγκτη συμπίεση των μισθολογικών αμοιβών. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου