Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:21:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Τέλος στην «ομηρία» των επόμενων γενεών
Τέλος στην «ομηρία» των επόμενων γενεών
Πηγή: Express.gr
 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αντέδρασε άμεσα στην προοπτική των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την επίδοση  88.000 φύλλων, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αντιδρούν στις αλλαγές που προωθούνται για λόγους δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως για παράδειγμα οι συγχωνεύσεις μονάδων, η απόλυση των αναπληρωτών και η  αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά δύο επιπλέον ώρες την εβδομάδα.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό και απαραβίαστο. Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παιδεία αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση σε μία κοινωνία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυστηρά οικονομικούς όρους. Από την άλλη πλευρά, όσο και αν το αίτημα για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία είναι πάντοτε δίκαιο από πλευράς κοινωνικής σκοπιμότητας, δεν μπορεί να μην υπάρχει έλεγχος και περικοπή δαπανών, που συνιστούν απειθαρχία και δεν έχουν κοινωνική αποδοτικότητα.
 
ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ χρόνια, όταν η οικονομία βρισκόταν σε ανάπτυξη, δεν φροντίσαμε να εξυγιάνουμε τις δαπάνες που προορίζονταν για την παιδεία προς όφελος της κοινωνίας και των επόμενων γενεών. Η άσκηση πολιτικής και στον τομέα αυτόν ήταν η ίδια που ακολουθήθηκε σε όλους τους τομείς. Κατανομή του οφέλους σήμερα και των βαρών στο μέλλον.

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ επικρατούν στη χώρα έκτακτες συνθήκες και που η χρηματοδότησή μας εξαρτάται από τα μνημόνια και την τρόικα, είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε και την παιδεία στο «τραπέζι» της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αρκεί να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτή τη φορά πρέπει να βάλουμε τα παιδιά μας πάνω από εμάς και να τερματίσουμε την «ομηρία» των επόμενων γενεών. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου