Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:52:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Τολμηρές αποφάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη
Τολμηρές αποφάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη
Πηγή: Express.gr
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων τριάμισι ετών. Επίσης οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων βρέθηκαν στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010, ενώ το spread διαμορφώθηκε κάτω από τις 840 μονάδες.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ οι ενδείξεις είναι θετικές. Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο στη βυθισμένη στην ύφεση ελληνική οικονομία, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για «έξοδο από το τούνελ». Η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος και η αποκλιμάκωση του spread προοιωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν το εγγυώνται κιόλας.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ την πάντα απρόβλεπτη διεθνή εξέλιξη που μπορεί να επιδεινώσει την πορεία της εθνικής μας οικονομίας (παράδειγμα, οι εξελίξεις στην Κύπρο), η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επιταχύνει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή μέτρων με μεγάλο πολιτικό κόστος. Το οικονομικό σύστημα  έχει χρεοκοπήσει  και βρισκόμαστε στη διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα στην τριετή μνημονιακή περίοδο απλώς «χαμήλωσε τον πήχη», μειώνοντας μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, χωρίς να αγγίξει τις δομές και τους μηχανισμούς παραγωγής των ελλειμμάτων.

ΩΣ ΕΚ τούτου τα δύσκολα είναι μπροστά για την κυβέρνηση. Η αισιοδοξία θα αποδειχθεί βάσιμη μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση θεραπείας των χρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας. Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις αλλά και αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου στην οικονομική πολιτική. Μόνο έτσι οι θετικές ενδείξεις θα μετατραπούν… σε χειροπιαστή ανάκαμψη.


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου