Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:40:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
Διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
Πηγή: Express.gr
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Οικονομικών μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου: «Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος και έχουμε ήδη καταβάλει 3,7 δισ. από τα 8,7 δισ. ευρώ. Αν καταβληθεί μέχρι το τέλος του έτους το συνολικό ποσό, αυτό από μόνο του σημαίνει μια επίδραση στην ανάπτυξη της τάξης του 1% του ΑΕΠ».

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ του υπουργού  είναι δηλωτική της σημασίας που έχει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παρά την αποπληρωμή μέρους των οφειλών το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να είναι οξύ, αφού οι ιδιώτες εκτός από την ασυνέπεια του ελληνικού κράτους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «κλειστό» τραπεζικό σύστημα. Οι πιστώσεις έχουν ουσιαστικά παγώσει και οι ελπίδες για τη μερική αποκατάσταση των πιστωτικών ροών εναποτίθενται στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ καθυστερημένα το πολιτικό σύστημα φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός ότι η αναγκαία εσωτερική υποτίμηση προκάλεσε, αντί μιας ήπιας ύφεσης ή στασιμότητας, την κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ. Κι αυτό γιατί ήταν δική του, συνειδητή επιλογή να προστατεύσει το πελατειακό κράτος που οικοδομήθηκε κατά τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, με συνέπεια το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής να μετακυλιστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΞΟΔΟΣ από την ύφεση και η επάνοδος της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης συνδέεται ευθέως με τη χρηματοδοτική στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια για τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, διότι μόνο από εκεί μπορεί να προέλθει η βιώσιμη ανάπτυξη. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου