Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 23:08:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow ΑΠΕξάρτηση από το εισαγόμενο πετρέλαιο
ΑΠΕξάρτηση από το εισαγόμενο πετρέλαιο
Πηγή: Express.gr
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω από το 50% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελλάδα καλύπτεται από εισαγόμενο πετρέλαιο, γεγονός που μας καθιστά  μία από τις πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Η ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγάλη εξάρτησή της από το πετρέλαιο, συνιστά διαρθρωτική αδυναμία που υποτιμήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια υπό το βάρος των δημοσιονομικών και εξωτερικών ελλειμμάτων.

Η ΕΛΛΑΔΑ, όντας δεσμευμένη και από το Πρωτόκολλο του Κιότο, έκανε κάποιες προσπάθειες να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες λόγω και της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης στην ελληνική οικονομία απέδωσαν και επέτρεψαν την υπερκάλυψη των στόχων για την περίοδο 2008-2012.

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ αποτελεί κοινό τόπο ότι βιώσιμη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να δοθεί μόνο μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εξακολουθεί μάλιστα να προκαλεί εντύπωση στους ξένους εμπειρογνώμονες πώς μια χώρα σαν τη δική μας δεν έχει αξιοποιήσει τα φυσικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ γραφειοκρατικά εμπόδια για τους εν δυνάμει επενδυτές στις ΑΠΕ δεν έχουν εκλείψει, ενώ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις αποδεικνύονται ανυπέρβλητα, με αποτέλεσμα πολλά επενδυτικά σχέδια να εγκαταλείπονται.
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλείται να διαμορφώσει ένα ορθολογικό και βιώσιμο σύστημα, χωρίς υπερβολικές επιδοτήσεις αλλά και φορολογικούς αιφνιδιασμούς, για την ενίσχυση της δυναμικής των ΑΠΕ, που αποτελούν «μονόδρομο» για τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το εισαγόμενο πετρέλαιο. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου