Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:50:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Τουρισμός: Ο πήχης πρέπει να τεθεί υψηλότερα
Τουρισμός: Ο πήχης πρέπει να τεθεί υψηλότερα
Πηγή: Express.gr
 Η ΣΤΡΟΦΗ στον ποιοτικό θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό θα υπηρετηθεί από το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο που καταρτίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και το οποίο θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους από τον τουρισμό.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ανάπτυξη μιας οικονομίας εξαρτάται άμεσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει έναντι των υπόλοιπων οικονομιών, κάτι που  ισχύει και για την Ελλάδα.  
Η ηλιοφάνεια, η απέραντη ακτογραμμή, οι απαράμιλλες ομορφιές της ελληνικής φύσης, οι διεθνούς φήμης αρχαιολογικοί χώροι συντείνουν στο ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού  προϊόντος.

ΠΑΡΑ ΤΟ ότι δεν μπορεί να υποτιμηθεί η διαχρονική συνεισφορά του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ, η ανεπαρκής αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων και της ιστορικής κληρονομιάς της πατρίδας μας είναι πρόδηλη σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ λόγο, η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει τις τουριστικές της υπηρεσίες σε ανθρώπους με μικρή οικονομική επιφάνεια κι αυτό μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ελλείψει των απαραίτητων υποδομών, ο μαζικός τουρισμός χαμηλής οικονομικής απόδοσης έχει γίνει κατεστημένη νοοτροπία, που ανακυκλώνεται από χρόνο σε χρόνο ή, μάλλον ακριβέστερα, από καλοκαίρι σε καλοκαίρι…

ΕΚ ΤΩΝ πραγμάτων, η στροφή σε τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όπως και η επέκταση της τουριστικής περιόδου, προϋποθέτουν την εκπόνηση και εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού σχεδίου που θα προβλέπει την ανέγερση και λειτουργία μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται βέβαια για μια επένδυση μακράς πνοής, η οποία όμως θα αποφέρει σίγουρα και μεγάλα κέρδη εάν ολοκληρωθεί με άξονες την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών χώρων.


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου