Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:56:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Διόρθωση με δικαιότερη κατανομή των βαρών
Διόρθωση με δικαιότερη κατανομή των βαρών
Πηγή: Express.gr
 Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς αποτελεί φαινόμενο που χρήζει ανάλυσης και η οποία πρέπει να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής, Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την περιορισμένη συμμετοχή στην κρίση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που δεν μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

ΒΕΒΑΙΑ, ΕΝ μέσω της πρωτοφανούς λιτότητας και αυτή η ερμηνεία μοιάζει ανεπαρκής για να εξηγήσει τη μικρή συμμετοχή σε μια επέτειο που το εργατικό κίνημα ανέκαθεν απέδιδε ξεχωριστή σημασία. Το λογικότερο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι Έλληνες εργάτες και υπάλληλοι, ασθενέστεροι και μικρομεσαίοι της ελληνικής κοινωνίας, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εναλλακτικές πολιτικές είναι από εξαιρετικά περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Κυρίως ότι είναι αδύνατοn να εφαρμοστεί κάποια στρατηγική που θα ανέτρεπε τον πυρήνα της σημερινής πολιτικής, δηλαδή την εσωτερική υποτίμηση εντός της ευρωζώνης. Το «ναι στο ευρώ, αλλά όχι στο mνημόνιο» φαίνεται ανέφικτο και οι συνέπειες ενδεχόμενης ρήξης με την τρόικα εξαιρετικά επικίνδυνες…

ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδέχονται  πως η κοινωνία  έζησε για πολλά χρόνια πάνω από τις παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας και, επομένως, οι «θυσίες» είναι αναπόφευκτες σήμερα, ώστε να επιτευχθεί ένα νέο σημείο ισορροπίας.
Το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική επιλογή διαχείρισης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, δεν αποτελεί άλλοθι για εμμονή στο ίδιο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που οδηγεί την ανεργία στο 30% και την κοινωνία σε έκρηξη. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική, χρειάζεται διόρθωση του μίγματος και δικαιότερη κατανομή των βαρών. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου