Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:00:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αξιολόγηση παντού στον δημόσιο τομέα
Αξιολόγηση παντού στον δημόσιο τομέα
Πηγή: Express.gr
 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε στοιχεία για τις επιδόσεις των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Σε σύνολο 140 εφοριών μόλις οι 36 έπιασαν ή ξεπέρασαν τους στόχους. Αυτό σημαίνει ότι αν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν βελτιωθούν οι επιδόσεις των εφοριών που υστερούν, πρέπει να αναμένονται δεκάδες μετακινήσεις προϊσταμένων εφοριών εντός του καλοκαιριού…

Η ΣΥΣΤΑΣΗ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ήταν ένα πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Η θεραπεία  χρόνιων αδυναμιών εκ των πραγμάτων προϋποθέτει γενναίες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, όπως η αξιολόγηση των επικεφαλής των εφοριών.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η αξιολόγηση και η σύνδεση της αποδοτικότητας με την απασχόληση και τις αμοιβές θα πρέπει να επεκταθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα. Το σύστημα κινήτρων και ποινών έπρεπε να θεωρείται ήδη αυτονόητο για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Οι αντιδράσεις όμως των οργανωμένων συντεχνιών στην αξιολόγηση και περισσότερο στη σύνδεσή της με δυσάρεστες πολιτικές, ανέβαλλαν συνεχώς την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής πρακτικής.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της αδράνειας φυσικά δεν έχουν πάψει να υπερασπίζονται το status quo, που ικανοποιεί τα στενά τους συμφέροντα, αλλά αποβαίνει εις βάρος του  φορολογούμενου σε ό,τι αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΑΥΤΗ ΤΗ φορά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, στηρίζοντας τους θεσμούς αξιολόγησης και την εφαρμογή της πολιτικής των κινήτρων για την παραγωγικότητα και των κυρώσεων για την αποτυχία στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου