Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:01:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Βελτίωση του συντονισμού της κυβέρνησης
Βελτίωση του συντονισμού της κυβέρνησης
Πηγή: Express.gr
 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, που άνοιξε το δρόμο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να στραφούν στη διαχείριση των εσωτερικών μετώπων και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του κλίματος και της ψυχολογίας στην οικονομία.
ΜΠΟΡΕΙ Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να ηρεμεί τα πράγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά οι τριβές των υπουργών για τη διάταξη που αφορά τους συμβασιούχους του Δημοσίου συνιστούν πρόβλημα κυβερνητικού συντονισμού.
ΣΕ ΚΑΘΕ κυβέρνηση είναι λογικό να υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ των υπουργών και διαφορετικές γνώμες μεταξύ των προσώπων που συμμετέχουν σε αυτήν. Πολλώ δε μάλλον σε μια τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής και σε μια συγκυρία που κάθε απόφαση έχει υψηλό πολιτικό κόστος.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για την  κυβέρνηση είναι ότι  απέτυχε να συγκεράσει τις διαφωνίες στο εσωτερικό της, να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις εντός του υπουργικού συμβουλίου και, ως αποτέλεσμα αυτού, να δημοσιοποιήσει μία ενιαία θέση, δρομολογώντας την επικύρωσή της από την εθνική αντιπροσωπεία.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ διαφωνία μεταξύ υπουργών, με τα ΜΜΕ να την αναπαράγουν και την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί αμήχανη, αποτελεί «αγκάθι» για τη σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ δράση ώστε το πρόσφατο «επεισόδιο» με τη διάταξη για τους συμβασιούχους να είναι και το τελευταίο. Η βελτίωση του συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος είναι «μονόδρομος» τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Θα πρέπει να αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την αποτελεσματική άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου