Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 05:55:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Περί… ανασχηματισμού
Περί… ανασχηματισμού
Πηγή: Express.gr
 Είναι απορίας άξιο πως ένας ευφυής κατά τα άλλα πολιτικός όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλάβει πως πέραν του ιδίου υπάρχουν και άλλοι ευφυείς Έλληνες. Ή εν πάση περιπτώσει, αν όχι τόσο ευφυείς όσο ο ίδιος, αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι η «ευαισθησία» που επιδεικνύει για ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προσφέρεται ως... αντιπαροχή για κάποιες υπουργικές-υφυπουργικές καρέκλες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στον πυρήνα της επιρροής του ή/και τη δική του αντιπροεδρία στην κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιμόνως ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τα περασμένα Χριστούγεννα ακόμα, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς διαρκώς αναβάλλει. Τελευταία... προαναγγελία ανασχηματισμού έγινε πριν την 25η Μαρτίου για μετά την εθνική εορτή, αλλά διαψεύστηκε. Παρουσία της τρόικας κάθε σκέψη για αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος ετεροχρονίστηκε.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας, που θα κληθεί να επικυρώσει η Βουλή σήμερα, ο δρόμος για τον ανασχηματισμό είναι ανοιχτός. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται αποφασισμένος να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συντομεύσει. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε προ ημερών, ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να πάρει μερίδιο των κερδών από τη «σωτηρία» της χώρας.

Το εύλογο ερώτημα θα ήταν: Και γιατί να πάρει μερίδιο και τι είδους μερίδιο;

Αν το μερίδιο είναι περισσότερα «πράσινα στελέχη» σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού (όπως και συμβαίνει ήδη μέχρι τώρα...), τότε η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν έχουν παρά να το αποκαλύψουν στην ελληνική κοινωνία και να το θέσουν υπό την κρίση της.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι όμηροι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ευλόγως θα φροντίσει να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από το κόμμα του. Όπως ευλόγως θα φροντίσει, αφού διασωθεί, να αξιώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό πολιτικού οφέλους.

Στην πολιτική ο καθένας πράττει ό,τι τον συμφέρει. Το... ευφυές λοιπόν για τον πρωθυπουργό είναι να αντιληφθεί τι συμφέρει τη χώρα. Έτσι κι αλλιώς δεν αντλεί την πολιτική του δύναμη από το κόμμα του, στο οποίο το καραμανλικό μπλοκ έχει διακριτή παρουσία, την ίδια στιγμή που προβεβλημένα στελέχη υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές.

Η δύναμή του βρίσκεται στις υγιείς εκείνες δυνάμεις της χώρας που είναι ακόμα σε θέση να δημιουργήσουν νέο πλούτο – να φέρουν την ανάπτυξη. Αν ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει την ευφυΐα να βρει τρόπους να τις απελευθερώσουν, τότε δεν θα έχει να φοβάται τίποτα από τα... ευφυολογήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου...

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου