Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:01:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Η οικονομική πολιτική είναι κοινωνική υπόθεση
Η οικονομική πολιτική είναι κοινωνική υπόθεση
Πηγή: Express.gr
 «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της λιτότητας μας οδηγεί σε τοίχο και θα το διαπιστώσουμε και στη Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε παρέμβασή του στον δημόσιο διάλογο που φαίνεται να ανοίγει στην Ευρώπη για τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωνε ότι η πολιτική της λιτότητας κινείται στο όριο, για να διευκρινίσει αργότερα ότι αυτό που εννοούσε είναι σε ό,τι αφορά την αποδοχή της από την κοινωνία.
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, όπως και στην Ελλάδα, οι πολιτικοί εξακολουθούν να «παίζουν με τις λέξεις», στρεβλώνοντας βασικές αρχές της οικονομίας και δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ πολιτική είναι κατεξοχήν κοινωνική, αφού κατανέμει το οικονομικό όφελος και το βάρος ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες αλλά και ανάμεσα στις γενιές. Συνεπώς η κοινωνική αποδοχή ή απόρριψη συνιστούν κεφαλαιώδους σημασίας παράμετρο για την υλοποίηση των οικονομικών πολιτικών.

ΑΠΟ ΤΗΝ άλλη πλευρά οι πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικού ορθολογισμού (αυστηρή συσχέτιση των δαπανών με τα έσοδα) δεν συνιστούν κάτι κακό. Όσο μικρότερο είναι το έλλειμμα και το χρέος και συνεπώς οι ανάγκες για δανεισμό, τόσο λιγότερο ευάλωτη είναι μια οικονομία και κοινωνία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία αμφιβολία ότι η μετάβαση της οικονομίας από την κατάσταση της ανισορροπίας σε θέση οικονομικού ορθολογισμού είναι το ζητούμενο. Η προσαρμογή αυτή δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου