Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:20:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Διόρθωση των μέτρων με πολύ υψηλό κόστος
Διόρθωση των μέτρων με πολύ υψηλό κόστος
Πηγή: Express.gr
 Η ΜΕΙΩΣΗ του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον τομέα της εστίασης αποτελεί από οικονομική άποψη επιβεβλημένο μέτρο, αφού θα οδηγούσε στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας σε έναν πολύ μεγάλο επαγγελματικό κλάδο και θα συνέβαλε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός εμφανίζει δυναμική ανόδου και όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν σε σημαντική αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό και των εισπράξεων.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ προφανές ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για να ληφθεί το μέτρο, αφού δεν έχει εξευρεθεί ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού «κενού» που θα δημιουργούσε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. 

ΥΠΟ ΤΗΝ έννοια αυτή η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για άμεση υιοθέτηση του μέτρου και η «απάντηση» του υπουργού Οικονομικών ότι τέτοια διάταξη δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο σε αυτή τη φάση έχουν  πολιτική σημασία, δεδομένων και των τριβών που δημιουργεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ όμως είναι επιβεβλημένη η εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων από την κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία, με τη διόρθωση ενός μέτρου που εξ αρχής ήταν αμφιλεγόμενο λόγω των ισχυρών αρνητικών παρενεργειών που είχε στην αγορά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οφείλει έμπρακτα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη βελτίωση του κλίματος και της ψυχολογίας στην οικονομία, χωρίς βεβαίως να ανατραπεί η πορεία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Η διόρθωση των μέτρων που είχαν πολύ υψηλό κόστος στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία και κατώτερο του αναμενομένου δημοσιονομικό όφελος μπορεί να είναι η αρχή της διόρθωσης του μίγματος οικονομικής πολιτικής.  


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου