Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:42:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Υπό την πίεση της τρόικας τα αυτονόητα
Υπό την πίεση της τρόικας τα αυτονόητα
Πηγή: Express.gr
 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προτίθεται να παρουσιάσει ένα πλάνο στην τρόικα, σύμφωνα με το οποίο μετά τις απολύσεις των επίορκων θα ακολουθήσουν σχεδιασμός νέων δομών, καταργήσεις φορέων και αξιολόγηση, ώστε οι επόμενες αποχωρήσεις να γίνουν το 2014 μέσα από τους 25.000 υπαλλήλους που θα υπαχθούν σταδιακά σε διαθεσιμότητα κατά το τρέχον έτος.

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι ότι αν δεν υπήρχε η πίεση της τρόικας, δεν θα άλλαζε τίποτα ή σχεδόν τίποτα στον δημόσιο τομέα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ο κανόνας της μεταπολιτευτικής περιόδου –πέραν της τήρησης του Συντάγματος– ήταν ότι ένας δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται με τίποτα και για κανέναν λόγο. Αυτό, σε συνδυασμό με την προς τα κάτω ακαμψία μισθών και επιδομάτων, συνέβαλε στη μείωση της παραγωγικότητας των δημόσιων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα η άλογη αύξηση του αριθμού τους στο πλαίσιο του πελατειακού συστήματος εκτόξευσε τις δημόσιες δαπάνες, φέρνοντας το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αντί των απολύσεων, θα αποδειχθεί αργά ή γρήγορα και ατελέσφορη. Με τον τρόπο αυτό το βάρος στις δημόσιες δαπάνες απλώς μετατίθεται χρονικά και μετατρέπεται από μισθολογικό σε ασφαλιστικό. Επίσης ως αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης η δημόσια διοίκηση έχει αρχίσει να χάνει σταδιακά τα έμπειρα στελέχη της, που στην παρούσα φάση τα έχει περισσότερο ανάγκη.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Δημόσιο, έστω και υπό την πίεση της τρόικας, καλείται να κάνει επιτέλους τα… αυτονόητα. Να αξιολογηθεί, να ανασυσταθεί, να συνδέσει τις αμοιβές με την παραγωγικότητα και την αξιοκρατία και να διώξει τους επίορκους από τις τάξεις του. Δεν μπορεί μια ζωή να αναζητά οδούς διαφυγής από τα αυτονόητα!


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου