Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 04:00:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Οι διαπραγματεύσεις απαιτούν καλή προετοιμασία
Οι διαπραγματεύσεις απαιτούν καλή προετοιμασία
Πηγή: Express.gr
 ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ, παρουσία του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για την προετοιμασία της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ των κυπριακών διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι ακόμα νωπή. Η κατάληξή τους κατέδειξε ότι το κράτος που αιτεί οικονομική στήριξη έχει περιορισμένα περιθώρια ελιγμών. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ωθεί τα πράγματα στα άκρα, γιατί απουσία ρεαλιστικής και εφικτής εναλλακτικής πρότασης ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μπορεί να ισοδυναμεί και με νέα επώδυνα μέτρα.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της Κύπρου υπήρχαν ενδείξεις διαφορετικών επιλογών, έστω κι αν τελικά αποδείχτηκαν αβάσιμες. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχουν ούτε αυτές. Επομένως, η αποχώρηση της τρόικας χωρίς την επίτευξη συμφωνίας πρέπει να αποκλειστεί. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που θα πρέπει πλέον να γνωρίζει το βαθμό ακαμψίας των τροϊκανών, αλλά και το πού ακριβώς τελειώνουν τα περιθώρια ελιγμών για μια καλύτερη συμφωνία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΑΠΟ την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας θα κριθούν δύο δόσεις που εκκρεμούν, των 2 δισεκατομμυρίων (για το Μάρτιο) και των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευσή τους προς την ελληνική οικονομία, που στενάζει από ρευστότητα και τις έχει απόλυτα ανάγκη.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ εκκρεμότητες είναι ο καθορισμός του τρόπου είσπραξης του φόρου ακινήτων το 2013 και οι απολύσεις από το Δημόσιο. Οι ευθύνες είναι αμιγώς ελληνικές, αφού η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι εκείνη που αδυνατεί να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να απομακρύνει τους επίορκους από τις τάξεις της. Αυτό εκτός των άλλων καθιστά αδύνατο να μετακυλιστούν οι ευθύνες για μια ενδεχόμενη αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας στην τρόικα…


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου