Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:40:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αλλαγή πολιτικής από το Βερολίνο
Αλλαγή πολιτικής από το Βερολίνο
Πηγή: Express.gr
 
Η ΑΠΟΛΥΤΗ επικράτηση της βούλησης της Γερμανίας στον τρόπο επίλυσης του κυπριακού προβλήματος είναι γεγονός. Οι αλλαγές στη βασική γραμμή που χάραξε, σύμφωνα πάντα με τα δικά της συμφέροντα, ήταν και σε αυτή την περίπτωση οριακές. Πανθομολογουμένως, η Γερμανία έχει αναλάβει πλέον ολοκληρωτικά το ρόλο του ηγέτη της ευρωζώνης, αφού ο περίφημος γαλλογερμανικός άξονας είναι… μια ανάμνηση από το παρελθόν.

Ο ΤΡΟΠΟΣ που ασκεί το Βερολίνο την ηγεμονία αποκτά όλο και περισσότερους επικριτές. Οι πολιτικές που ουσιαστικά επιβάλλει στις ασθενέστερες οικονομίες της ευρωζώνης οδηγούν σε φυγή κεφαλαίων από το Νότο στο Βορρά, με αποτέλεσμα την επίταση της ύφεση και τη γεωμετρική αύξηση της ανεργίας στο Νότο. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται σχεδόν γραμμικά, αφού η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ευημερίας θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων και των ιδεοληψιών της Γερμανίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ θέτουν ορόσημο στη στάση του Βερολίνου τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ποιος όμως μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν θα συνεχισθεί από μια ενδυναμωμένη από τις κάλπες 'Αγκελα Μέρκελ και με δεδομένη την παντελή απουσία ενός αντίβαρου στα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ βαρύνεται ιστορικά με δύο παγκόσμιους πολέμους, που αιματοκύλισαν την Ευρώπη τον εικοστό αιώνα. Σήμερα, που οι οικονομικές συνθήκες την έφεραν να… αποφασίζει και  να διατάσσει για την ίδια ήπειρο, δεν δικαιούται να πραγματοποιήσει άλλο ένα ιστορικό λάθος παρασυρμένη από την αλαζονεία και τον ηγεμονισμό.

Το μεγαλύτερο εγχείρημα της ενοποίησης της Ευρώπης μετά τη Συνθήκη της Ρώμης, το ευρώ, κινδυνεύει πλέον περισσότερο από τους δικούς της δογματισμούς σε ακραία και υφεσιακά μέτρα οικονομικής πολιτικής παρά από τις δημοσιονομικές ανισορροπίες στα κράτη – μέλη της περιφέρειας στα οποία προσπαθεί με το «έτσι θέλω» να τα επιβάλει…


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου