Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 22:16:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κύπρο
Έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κύπρο
Πηγή: Express.gr
 ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ Ελλάδας - Κύπρου τις τελευταίες δεκαετίες διέπονται από την αρχή σύμφωνα με την οποία οι Κύπριοι αποφασίζουν και εμείς στηρίζουμε εκ των υστέρων την απόφασή τους. Η αρχή αυτή αντανακλούσε όλα αυτά τα χρόνια τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στο όμαιμο των δύο λαών και τις διαφορετικές κρατικές οντότητες.

ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όμως, φαίνεται να υπερβαίνουν αυτούς τους συσχετισμούς. Η οικονομική κρίση στη Μεγαλόνησο οξύνεται, θέτοντας εν αμφιβόλω την παραμονή της στην ευρωζώνη.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τα ειλικρινή συναισθήματα αλληλεγγύης για τον ελληνοκυπριακό λαό, δεν μπορεί κάποιος να υποτιμήσει και τις πραγματικές ευθύνες της Ελλάδας για την κυπριακή κρίση. Οι κυπριακές τράπεζες, έχοντας επενδύσει επί σειρά ετών σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, υποχρεώθηκαν πρόσφατα να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, εγγράφοντας πολύ σημαντικές ζημίες – μόνο και μόνο για να… «ξελασπώσει» η Ελλάδα.

ΩΣ ΕΚ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στις κυπριακές εξελίξεις. Με όποιο διπλωματικό κεφάλαιο διαθέτει οφείλει, τόσο για ηθικούς λόγους όσο και για να προστατεύσει τα στενά εθνικά συμφέροντα, να συμβάλει στην εύρεση λύσης για τη διασφάλιση της παραμονής της κυπριακής οικονομίας στην ευρωζώνη και την επαρκή χρηματοδότησή της.

Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι αυτή που αποφασίζει, αλλά, σε αυτές τις εύθραυστες συνθήκες, δεν αρκεί η Ελλάδα να στηρίξει εκ των υστέρων τις αποφάσεις. Πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωσή τους ώστε να μην αποδειχθούν μοιραίες και μη αναστρέψιμες…


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου