Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 15:15:38

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ανατροπή δεδομένων με αβέβαια αποτελέσματα
Ανατροπή δεδομένων με αβέβαια αποτελέσματα
Πηγή: Express.gr
 ΜΕΤΑ ΤΗ σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη λύση που προτάθηκε για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων «τη λιγότερο επώδυνη».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ  ΤΗΣ υπερψήφισης ή καταψήφισης του νομοσχεδίου από την κυπριακή Βουλή, η συμφωνία του Eurogroup έχει ήδη ανατρέψει μια σταθερά που μέχρι πρότινος φαινόταν ακλόνητη από την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης. Οι καταθέσεις δεν θεωρούνται πια de facto εγγυημένες!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ δύσκολο να τοποθετηθεί κάποιος χωρίς αστερίσκους υπέρ ή κατά της απόφασης για τη συμμετοχή των καταθετών στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, αφού στην περίπτωση της απόρριψης αυτής της λύσης είναι βέβαιο πως θα επιβάλλονταν άλλες, με σημαντικές ζημίες για τους Κύπριους φορολογούμενους.

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ιδιαιτερότητες του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Εκτός από το μεγάλο μέγεθος της μόχλευσης (8 φορές το κυπριακό ΑΕΠ!), αποτελεί κοινό μυστικό ότι στις κυπριακές τράπεζες έχουν καταλήξει σημαντικά ρωσικά κεφάλαια από δραστηριότητες που κινούνται στα όρια της νομιμότητας…

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, και με δεδομένο ότι τα προγράμματα διάσωσης των άλλων χωρών φόρτωσαν όλα τα βάρη στους φορολογούμενους χωρίς να οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα, μια απόφαση που καταργεί την εγγύηση καταθέσεων με αμφίβολη προέλευση δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων. Την ίδια στιγμή, όμως, η πρόνοια για την εξαίρεση των μικροκαταθετών, με την επιβολή ενός πλαφόν στο «κούρεμα», κρίνεται σε αναγκαία κάθε περίπτωση, ώστε να προστατευθεί ο απλός πολίτης. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου