Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 18:22:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αναγκαία η διπλωματία για προσέλκυση επενδύσεων
Αναγκαία η διπλωματία για προσέλκυση επενδύσεων
Πηγή: Express.gr
 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε πρόσφατα στην οικία του Γερμανού πρέσβη με τους εκπροσώπους έντεκα γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσία του αντιπροέδρου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών.

ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΤΑΝ μιλάμε για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, εννοούμε την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία, την ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης, τη χαμηλή εταιρική φορολογία, την ευελιξία στην αγορά εργασίας, κ.ο.κ. Χωρίς αμφιβολία, αυτοί είναι οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τις αποφάσεις των κεφαλαιούχων ως προς την επιλογή επενδυτικού προορισμού.

ΠΑΡ'Α ΟΤΙ, όμως, η άρση των βασικών εμποδίων στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να υποκατασταθεί, θα ήταν λάθος να υποτιμηθούν τα οφέλη μιας ενεργητικής διπλωματίας σε επίπεδο υψηλής πολιτικής.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΑΝ λάβουμε υπόψη τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, καθώς και το γεγονός ότι, εκ των πραγμάτων, θα απαιτηθεί χρόνος για να απαλλαγεί το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον από τα ποικίλα εμπόδια των παραφυάδων του κρατισμού, είναι… φυσική επιλογή να επενδύσουμε όλο το διπλωματικό μας κεφάλαιο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει το όποιο απόθεμα αξιοπιστίας έχει αποκτήσει από την εφαρμογή επώδυνων μέτρων και την ομολογία αποτυχίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πρόβλεψη των επιπτώσεών τους στην οικονομική δραστηριότητα για να ζητήσει την έμπρακτη άσκηση αλληλεγγύης από τους εταίρους της. Παράλληλα, οι Έλληνες αξιωματούχοι οφείλουν να προβάλουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, όπως την ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, στους εν δυνάμει επενδυτές, ώστε να τις αξιολογήσουν θετικά και να επιλέξουν την Ελλάδα.


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου