Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 14:51:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Κλίμα «παραδοχής»
Κλίμα «παραδοχής»
Πηγή: Express.gr
 Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης κόμπαζε στο Κοινοβούλιο πως θα αθωωθεί πανηγυρικά από τα δικαστήρια για τα χαστούκια που έδωσε «on air» στη Λιάνα Κανέλλη, γνώριζε πως πέραν των συναδέλφων του της Χρυσής Αυγής υπάρχουν κι άλλοι, από άλλα κόμματα, που επιδοκιμάζουν την πράξη του.

Θες γιατί διαθέτουν αυτή την παρεξηγημένη αντίληψη για το ποιος είναι ο πραγματικός άντρας (που δεν τρέχει και τίποτα άμα ρίξει καμιά καρπαζιά, το αντίθετο...); Θες γιατί δεν τους αρέσει η Λιάνα και ό,τι πρεσβεύει πολιτικά και προσωπικά; Θες γιατί διαπιστώνουν ότι με τα καμώματα των στελεχών της η Χρυσή Αυγή τσιμπά ψήφους; Κάτι από αυτά, ή όλα αυτά μαζί, δημιουργούν ένα κλίμα «παραδοχής» και «αναγνώρισης» των όσων πράττει η Χρυσή Αυγή για να σταθεί στο πολιτικό στερέωμα και που, σύμφωνα με πεφωτισμένη διανόηση, συνιστά τον «πραγματικό πολιτικό λόγο».

Η αλήθεια είναι πως η Χρυσή Αυγή ξέρει τι θέλει. Πού θέλει να πάει. Και πώς θέλει να πάει. Και το κυριότερο; Είναι προσηλωμένη στο στόχο και βαδίζει συντεταγμένη προς χωρίς περιττές ταλαντώσεις.  Ίσως αυτό να θεωρείται «πραγματικός πολιτικός λόγος».

Αυτό, δηλαδή, που δεν παρατηρείται στα υπόλοιπα κόμματα, τα στελέχη των οποίων διαρκώς αμφιταλαντεύονται. Το παράδειγμα των τριών βουλευτών της ΝΔ που ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του συναδέλφου τους είναι χαρακτηριστικό. Ο Γιάννης Καράμπελας και ο Γιάννης Ιωαννίδης αμέσως μετά την ψήφο τους έσπευσαν να ανασκευάσουν και να πουν «συγγνώμη, mea culpa». Τόσο απλά και χωρίς την παραμικρή επίπτωση. Ο τρίτος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, δεν έκανε ούτε αυτό. Αντιθέτως, υποστήριξε την επιλογή του παρ'Α ότι ήταν αντίθετη με τη «γραμμή» του κόμματος, την οποία, ως γραμματέας, είναι υποχρεωμένος να την επιβάλλει στα στελέχη και τους βουλευτές και όχι να την παραβιάζει ο ίδιος.

Σε αντίθεση λοιπόν με την προσήλωση και την πειθαρχία της Χρυσής Αυγής, η ΝΔ μοιάζει με σκορποχώρι όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, λέει ό,τι θέλει χωρίς την παραμικρή επίπτωση. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς (μιλώντας στους νεολαίους του κόμματος) έδινε το στίγμα του διαχωρισμού της ΝΔ από τη βία των άκρων, τρεις βουλευτές του «χάιδευαν το δεξί άκρο», καταλαβαίνει κανείς γιατί στη Συγγρού ανησυχούν για τη Χρυσή Αυγή.

Και βέβαια, από την άλλη, όσο ο Κασιδιάρης και η παρέα διαισθάνονται πως υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός Βουλής που θα επικροτούσαν, ή ακόμα και θα έπρατταν όσοι εκείνοι πράττουν, τόσο θα κομπάζουν και θα πορεύονται με την αυταρέσκεια και την αλαζονεία που τους διακρίνει.

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com
 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου