Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:15:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αναπόφευκτη διόρθωση στην αγορά ΜμΕ
Αναπόφευκτη διόρθωση στην αγορά ΜμΕ
Πηγή: Express.gr
 ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κατέγραψε οριακή επιβράδυνση της ταχύτητας επιδείνωσης όλων των δεικτών για τα οικονομικά μεγέθη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

ΕΝΑ ΑΠΟ τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας είναι η… «θάλασσα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης υπολογίζονταν σε… 900.000.

Η ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ αλήθεια είναι ότι η διόρθωση στην αγορά αυτή ήταν αναπόφευκτη. Η κερδοφορία χιλιάδων ελληνικών ΜμΕ, κυρίως των εμπορικών, οφειλόταν στην υπερκατανάλωση. Η τελευταία, εκ των πραγμάτων, δεν ήταν διατηρήσιμη αφού στηριζόταν στον φθηνό δανεισμό. Για το λόγο αυτό ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις αγορές δανειακών κεφαλαίων και η συνεπακόλουθη κάθετη πτώση στη ζήτηση εξώθησε σε κλείσιμο τις λιγότερο ανταγωνιστικές.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να εκτιμήσει κάποιος αν η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί παρά το μέγεθος που έχει ήδη καταγράψει. Η ελληνική οικονομία, σχεδόν εν συνόλω, καλείται σε έναν μετασχηματισμό, στην καταστροφή των μη βιώσιμων θέσεων απασχόλησης και στη δημιουργία βιώσιμων. Ως γνωστόν, στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης η βιωσιμότητα προσδιορίζεται από την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών στην διεθνή αγορά.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στους τομείς που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τουρισμός και τα υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα, πρέπει να θεωρούνται μονόδρομος. Δεν υπάρχει εναλλακτική για την απορρόφηση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που προέκυψαν από την κατάρρευση ενός εσωστρεφούς μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης βασισμένου στην υπερκατανάλωση και τον φθηνό δανεισμό.

ΜΕ ΑΠΛΑ λόγια, είναι λαϊκισμός να καλλιεργούνται ελπίδες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο 2009. Οι πολυπόθητες νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν ούτε από τον δημόσιο τομέα ούτε από τη «νεκρανάσταση» της υπερκατανάλωσης ξένων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά από επενδύσεις με προστιθέμενη αξία στην εγχώρια παραγωγική διαδικασία. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου