Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 16:26:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αναγκαίες οι επιχειρηματικές συνεργασίες εντός ΕΕ
Αναγκαίες οι επιχειρηματικές συνεργασίες εντός ΕΕ
Πηγή: Express.gr
 
ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ του πρωθυπουργού ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα «Αναπτυξιακή Στρατηγική “Ευρώπη 2020”: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 500 εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ –πολλώ δε μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση– έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να καταστεί μία ενιαία οικονομική περιοχή. Συνεπεία των αποτελεσμάτων των ιταλικών εκλογών και του εντεινόμενου κλίματος αβεβαιότητας για τις οικονομικές εξελίξεις, οι… Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ηχούν σήμερα ως σύντομο ανέκδοτο…

ΠΑΡ'Α ΟΛΑ αυτά ο χειμαζόμενος, από τη βαθιά ύφεση και τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας,  Νότος της ευρωζώνης δεν πρόκειται να βρει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα γυρνώντας στο παρελθόν. Η διάσπαση της ευρωζώνης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα επιδεινώσει τις συνθήκες για όλους, πρωτίστως δε για τους οικονομικά αδύναμους.

Η ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ της οικονομικής ενοποίησης μεταξύ των κρατών - μελών αποτελεί μονόδρομο. Προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός από την κεντρική αναδιανομή πόρων από τα κοινοτικά ταμεία, μπορούν να συμβάλουν και οι διασυνοριακές συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ περιφέρεια δεν θα ξεφύγει από την ύφεση και την ανεργία των νέων από τη μία μέρα στην άλλη. Αναμφίβολα, η μεταφορά πόρων από τις Βρυξέλλες συνιστά τη βασική πολιτική για να διαμορφωθεί η επιθυμητή μακροχρόνια τάση σύγκλισης των αποκλινουσών ευρωπαϊκών οικονομιών. Βραχυπρόθεσμα όμως, και λαμβάνοντας υπόψη τη στενότητα των πόρων, οι επιχειρηματικές και τεχνολογικές υπερεθνικές συνεργασίες έχουν βαρύνουσα σημασία. Μπορούν να δημιουργήσουν τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας στις οικονομίες που μαστίζονται σήμερα από την ύφεση – γι'Α αυτό και πρέπει όχι μόνο να ενθαρρυνθούν, αλλά και να επιδιωχθούν με διεθνείς εκδηλώσεις, όπως αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου