Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:15:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ανάσχεση επειγόντως της οικονομικής ύφεσης
Ανάσχεση επειγόντως της οικονομικής ύφεσης
Πηγή: Express.gr
 Η ΑΥΞΗΣΗ της ανεργίας, με την «καταστροφή» θέσεων απασχόλησης, λόγω της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία, αποτελεί το υπ'Α αριθμόν 1 πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΟΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ προβλέψεις για ανεργία στο επίπεδο του 30% είναι… εφιαλτικές. Τα μεγέθη θυμίζουν μια οικονομία που βγαίνει από «εμπόλεμη κατάσταση». Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά τον άκρατο λαϊκισμό της μεταπολίτευσης. Αν και η ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας εξακολουθεί να είναι αναγκαία, η μεμψιμοιρία δεν ωφελεί σε τίποτα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι η εγρήγορση για την ανάσχεση της βαθιάς ύφεσης, δεδομένου ότι σε καμία χώρα του κόσμου η ανεργία δεν μειώνεται με αρνητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Υπό τη μυωπική πολιτική των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης και με αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τα διαθέσιμα εργαλεία για τους ασκούντες την οικονομική πολιτική είναι πράγματι περιορισμένα. Το γεγονός αυτό, όμως, καθιστά αδήριτη την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα εργαλεία στο έπακρο.

ΤΟ ΕΣΠΑ είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο. Η πλήρης και ταχεία αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αποτελεί τον βασικό «μοχλό» για την ανάσχεση της ύφεσης. Πρέπει, επίσης, να «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις και οι ιδιωτικές επενδύσεις.  Η προστιθέμενη αξία τους σε βιώσιμες θέσεις εργασίας είναι δεδομένη και για το λόγο αυτό απαιτούνται «τομές» και ρηξικέλευθες αποφάσεις.   

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ οικονομική συγκυρία δεν δικαιολογείται κανενός είδους αδράνεια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει επειγόντως πολιτικές για την ανάσχεση της ύφεσης, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης λόγω της ανεργίας. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου