Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 18:23:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Νέο επίπεδο ισορροπίας εσόδων και δαπανών
Νέο επίπεδο ισορροπίας εσόδων και δαπανών
Πηγή: Express.gr
 Η ΕΠΙΜΟΝΗ της τρόικας στις απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου καθιστά σαφές ότι οι πιστωτές ζητούν μια γενναία παρέμβαση για τη μείωση των κρατικών δαπανών, εκτιμώντας ότι πλέον η δημοσιονομική προσαρμογή δεν μπορεί να στηρίζεται μονομερώς στα φορολογικά έσοδα.

Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ των φορολογικών εσόδων οφείλεται στη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που οδηγεί σε δραστικό περιορισμό των διαθέσιμων εισοδημάτων και κατά συνέπεια της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Αν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ήταν μαθηματική εξίσωση, η μεταβλητή της φορολογίας θα έπρεπε να θεωρείται σταθερή ή μάλλον ότι μπορεί να λάβει στο μέλλον μόνο… χαμηλότερες τιμές.

ΤΟ ΜΙΓΜΑ της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε έως σήμερα ήταν ετεροβαρές υπέρ της φορολογίας. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία για επίτευξη πρωτογενούς  πλεονάσματος και το ζητούμενο είναι η διατήρηση της πορείας δημοσιονομικής εξυγίανσης χωρίς συνέχιση της φορολογικής αφαίμαξης, που «βυθίζει» την παραγωγική δραστηριότητα σε βαθιά ύφεση.

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της εφαρμογής της ισχύουσας οικονομικής πολιτικής δεν είναι διατηρήσιμη. Η διαρκής αύξηση της φορολογίας δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η πάταξη της παραοικονομίας αποτελούν επείγουσες προτεραιότητες από την πλευρά των εσόδων. Από την πλευρά των δαπανών το ζητούμενο είναι οι κάθετες περικοπές σε «πηγές» που συνεχίζουν να δημιουργούν έλλειμμα και χρέος. Τα δημόσια οικονομικά θα πρέπει να ισορροπήσουν σε νέο επίπεδο εσόδων και δαπανών με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη από την μία πλευρά και την κοινωνική αποδοτικότητα από την άλλη.  
 
 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου