Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:49:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος
Χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος
Πηγή: Express.gr
 Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και η σπατάλη του δημόσιου χρήματος καταγράφεται για άλλη μια φορά στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010, που κατατέθηκε προσφάτως στη Βουλή.

Η ΜΗ ορθολογική διαχείριση των πόρων από το Δημόσιο έχει στηλιτευτεί επανειλημμένα από εγχώριους και ξένους αναλυτές, ανεξάρτητα ινστιτούτα και θεσμικούς παράγοντες. Η σχετική ακαμψία όμως που παρουσιάζουν οι δημόσιες δαπάνες (πλην των οριζόντιων παρεμβάσεων σε μισθούς και συντάξεις) επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ Συνέδριο αποφεύγει τις γενικόλογες αναφορές, που συνήθως επικρατούν στον δημόσιο διάλογο. Αντίθετα στο μικροσκόπιο τίθενται παρατυπίες και υπερβάσεις στις επιχορηγήσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, υπέρογκες προμήθειες φαρμακευτικών και προμηθευτών ιατρικών και αναλώσιμων υλικών των νοσοκομείων, υπερβολικά μεγάλος αριθμός ειδικών συμβούλων και συνεργατών σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς και δημάρχους, αδικαιολόγητες σπατάλες από δήμους για εθνικές, θρησκευτικές και τοπικές εκδηλώσεις, απευθείας αναθέσεις σε εταιρίες υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και συντηρήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομες προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου, προσλήψεις «από το παράθυρο» με το πρόσχημα κατεπειγουσών ή παροδικών αναγκών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει  πλέον κανένα άλλοθι να αναβάλει για ακόμη μία φορά τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού. Οι κυρώσεις σε όσους καταπατούν το περιοριστικό πλαίσιο πρέπει να είναι αυστηρές, ώστε να δρουν αποτρεπτικά για όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν τις «αμαρτωλές» συνήθειες του παρελθόντος. Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος πρέπει να αποκατασταθεί επειγόντως. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου