Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:03:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ζητείται κοινωνική δικαιοσύνη στη φορολογία
Ζητείται κοινωνική δικαιοσύνη στη φορολογία
Πηγή: Express.gr
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, καλείται να προτείνει δομικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα σαφές και σταθερό πλαίσιο φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟ μυστικό ότι, παρά τη σωρεία φορολογικών μέτρων από την υπογραφή του μνημονίου και εντεύθεν, πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση δεν έγινε… ποτέ.  Η εισπρακτική διάσταση ήταν αυτή που υπαγόρευε κάθε νέο μέτρο σε μια απέλπιδα προσπάθεια του ελληνικού κράτους να αυξήσει τα έσοδά του.
Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ της φορολογικής νομοθεσίας ή η κατάργηση άδικων φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων αναβάλλονταν για το μέλλον, όπως και η αναδιοργάνωση του  φοροεισπρακτικού μηχανισμού, που δεν… φημιζόταν ποτέ για την αποτελεσματικότητά του.
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος το οικονομικό επιτελείο πρέπει να δρομολογήσει ριζικές αλλαγές, με τη βοήθεια των ξένων εμπειρογνωμόνων, με στόχο ένα απλό, δίκαιο και λειτουργικό φορολογικό σύστημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ μπορούν να δώσουν απτά αποτελέσματα σίγουρα υπάρχουν. Υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών για σημαντικά ποσά, δημιουργία περιουσιολογίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για «ύποπτους» φοροδιαφυγής,  κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων από την εφορία, κατάργηση της δυνατότητας αναστολής των κυρώσεων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής κ.ά.
Η ΟΔΥΝΗΡΗ εμπειρία της φορολογικής αφαίμαξης των τελευταίων τριών ετών έχει οδηγήσει σε περαιτέρω όξυνση τις σχέσεις κράτους-πολιτών. Η φορολογία θα αποτελέσει «πηγή» κοινωνικών εκρήξεων στο μέλλον εάν δεν αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Ουδείς πλέον είναι διατεθειμένος να χρηματοδοτεί αντιπαραγωγικές δημόσιες δαπάνες. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου