Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:11:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Συναίνεση για μείωση του κόστους εξυγίανσης
Συναίνεση για μείωση του κόστους εξυγίανσης
Πηγή: Express.gr
 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χρησιμοποιώντας το μέτρο της επιστράτευσης κέρδισε και τη δεύτερη «μάχη» στο πεδίο των κινητοποιήσεων απέναντι στους ναυτεργάτες, μετά τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΣΕ «σκληρή» γραμμή, έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, η υλοποίηση των οποίων διασφαλίζει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΜΠΟΡΕΙ Η «σκληρή γραμμή» να αποδεικνύεται αποδοτική μέχρι στιγμής, αλλά η συνέχιση των επιτάξεων και των επιστρατεύσεων δεν αποτελεί ενδεδειγμένο μέτρο άσκησης της οικονομικής πολιτικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
ΟΙ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΕΣ κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν την ισχυρή κοινωνική αντίδραση στην οικονομική πολιτική, αφού παραμένει ανοιχτό το «μέτωπο» των αγροτών, υποβόσκει μια… οριζόντια κοινωνική αγανάκτηση λόγω των αλλαγών που προωθούνται στη φορολογία των ακινήτων, ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα «μέτωπα» που ακόμα δεν έχουν ανοίξει.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες η αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής μπορεί να φαντάζει κάτι ουτοπικό, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για την επίτευξή της.
ΠΑΝΤΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ να ληφθεί υπόψη ότι οι ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις στα μνημόνια έχουν αυξήσει υπέρμετρα το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Μόνο μέσω της επίτευξης συναινέσεων θα καταστεί δυνατή η συγκράτηση ή ακόμα και η μείωση του κόστους της εξυγίανσης. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου