Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 08:04:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Η ανάπτυξη θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα
Η ανάπτυξη θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα
Πηγή: Express.gr
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ την ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, παρατηρείται αύξηση στην ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον από πλευράς ρευστότητας και φορολογικών επιβαρύνσεων καθίσταται διαρκώς δυσκολότερο.

ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ποικίλλουν, ξεκινούν από την αδειοδότηση και συνοδεύουν τον επιχειρηματία σχεδόν σε κάθε του βήμα. Πέρασαν πολλά χρόνια ώστε να καταστεί κυρίαρχη ιδεολογία στην ελληνική κοινωνία ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργεί θέσεις εργασίας, αφού αδυνατεί να εισπράττει τα αναγκαία έσοδα για να χρηματοδοτεί τις δαπάνες.

ΕΠΡΕΠΕ Η Ελλάδα να φτάσει στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να συγκλίνουν στο ότι η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων από τα δεσμά του κρατισμού. Παρά την επίλυση των ιδεολογικών ζητημάτων το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις παραμένει «ασφυκτικό». Η άσκηση συσταλτικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και τον έλεγχο του χρέους επιβαρύνει υπέρμετρα την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ πολιτική πρέπει να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να «ανασάνουν», ώστε να σχεδιάσουν, να επενδύσουν και να οδηγήσουν την οικονομία στην έξοδο από την ύφεση και στην επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ πολιτική είναι στην ουσία πολιτική εξυγίανσης, αφού η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει και σε μόνιμη και βιώσιμη αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η ανάπτυξη θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα και επείγει η μείωση των βαρών που καθηλώνουν τις επιχειρήσεις. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου