Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:31:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ακήρυχτος πόλεμος
Ακήρυχτος πόλεμος
Πηγή: Express.gr
 Ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει «αιχμάλωτος πολέμου»! Είναι κατανοητό να θέλει να πολιτικοποιήσει την υπεράσπισή του. Είναι κατανοητό να θέλει να περάσει σε ένα μέρος της κοινωνίας το μήνυμα που ανέκραξε οδηγούμενος δεμένος και χτυπημένος στα Δικαστήρια Κοζάνης: «Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί, δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

Το μήνυμα έφτασε χιλιόμετρα μακριά, στην Αθήνα, όπου διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψή του φώναζαν στη Βασιλίσσης Σοφίας: «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Στο μυαλό όλων αυτών με τις σημαίες και τα κάθε λογής και... επιλογής λάβαρα ο Ρωμανός είναι «αιχμάλωτος πολέμου». Αιχμάλωτος ενός ακήρυχτου ακόμα πολέμου, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική ειρήνη και συνοχή και να επιβεβαιώσει τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων διεθνών ΜΜΕ για εξέγερση στην Ελλάδα στα πρότυπα της «αραβικής άνοιξης»!

Κάπως έτσι σε έναν πόλεμο, έστω και ακήρυχτο, όλα συμβαίνουν. Ακόμα και αποφάσεις με αμφιλεγόμενη στόχευση, όπως αυτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαρρεύσει προς παραδειγματισμό φωτογραφίες των συλληφθέντων «τρομοκρατών». Δεν χωρά αμφιβολία ότι τον Νίκο Δένδια και τους συνεργάτες του απασχόλησε το ενδεχόμενο ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να ρίξει λάδι στη φωτιά. Έτσι έκριναν όμως. Στο κάτω κάτω ο «πόλεμος» σε αυτή τη φάση είναι πόλεμος εντυπώσεων, πόλεμος πολιτικός.

Φάνηκε το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, με τη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς ή κακώς, για άλλη μια φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... συνελήφθη σε ρόλο συνηγόρου της εγχώριας τρομοκρατίας. Οι δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη που εξομοιώνουν τους συλληφθέντες με τους αγωνιστές της χούντας και τον Νίκο Δένδια με «νεοναζί» βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την πολιτικά επιδιωκόμενη μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα και δίνουν ισχυρά επιχειρήματα στην κυβέρνηση να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό υποκινητή των τρομοκρατών.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, που επικεντρώθηκε στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα, στερείται στοιχειώδους πολιτικής πρόληψης. Το φαινόμενο της νέας τρομοκρατίας, όπως εξελίσσεται, είναι πολύ σοβαρότερο από την άγρα ψήφων. Συνιστά απειλή για τη δημοκρατική ομαλότητα της χώρας.

Με τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει μια ανεπιθύμητη κλιμάκωση βίας που θα πλήξει κυρίως τη «μεσαία τάξη», τις ψήφους της οποίας εποφθαλμιά. Εκτός κι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να επωφεληθεί πολιτικά από μια διαλυμένη και διχασμένη χώρα, όπως θα προκύψει μετά την κήρυξη ενός πολέμου στον οποίο αυτή τη στιγμή ο Νίκος Ρωμανός θεωρεί τον εαυτό του αιχμάλωτο...

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου