Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:40:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ευνοϊκή συγκυρία
Ευνοϊκή συγκυρία
Πηγή: Express.gr
 
Μετά τον Γιάννη Στουρνάρα ένας άλλος πολιτικός - ακαδημαϊκός φλερτάρει με την προοπτική να αφήσει μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη: ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Αν για τον υπουργό Οικονομικών το στοίχημα είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, που θα ξυπνήσει την αγορά και θα δώσει την ευκαιρία στη «μεσαία τάξη» να ανακάμψει και να διεκδικήσει εκ νέου τα «προνόμια» που απώλεσε την περίοδο της κρίσης. Για τον υπουργό Παιδείας το μεγάλο στοίχημα είναι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προσφέρει στην αγορά το κατάλληλο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Το σχέδιο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου είναι όντως μεγαλεπήβολο. Όπως βαριά είναι και τα ονόματα - συμβολισμούς που έχει χρησιμοποιήσει. «Αθηνά» ονόμασε το σχέδιό του, «Αδαμάντιος Κοραής» το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο που ιδρύει στην Αθήνα.

Σε αντίθεση με τον εξίσου φιλόδοξο Γιάννη Στουρνάρα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κινείται... κάτω από τα ραντάρ των κυβερνητικών βουλευτών, αποφεύγοντας να δημιουργήσει αντιζηλίες και επικρίσεις. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με αρκετή μεθοδικότητα υλοποιεί το σχέδιό του έχοντας προηγουμένως φροντίσει να καλύψει πολιτικά τις πλάτες του. Στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, χαίρει της εκτίμησης των «καραμανλικών» βουλευτών, την ίδια στιγμή που δεν έχει ενοχλήσει τους «σαμαρικούς» αποχωρώντας διακριτικά και την ώρα που έπρεπε από το πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, όπου βρέθηκε για να «γεφυρώσει» τη μεταβίβαση του κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά.

Έχοντας πετύχει να μην έχει αν όχι στενές φιλίες, αλλά πάντως ούτε και έχθρες στο κόμμα του, ο υπουργός Παιδείας έχει την ευχέρεια να συνομιλεί άνετα με τους έτερους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι δείχνουν να εκτιμούν τον ίδιο και το έργο του.

Από τη στιγμή μάλιστα που τυγχάνει διακομματικής εκτίμησης και γνωρίζει τον ακαδημαϊκό χώρο περισσότερο από οιονδήποτε, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα πρέπει να πετάξει στο πάτωμα την μπανανόφλουδα για να την πατήσει και να πέσει.

Η συγκυρία μάλιστα είναι τόσο ευνοϊκή, καθώς οι συγχωνεύσεις θα δώσουν μια ανάσα σε όσες ελληνικές οικογένειες έχουν παιδιά στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, αφού δεν θα επιβαρύνουν το οικογενειακό εισόδημα για να σπουδάσουν στα... 'Αγραφα.

Οι μόνοι ίσως που θα δυσαρεστηθούν από τη μεταρρύθμιση Αρβανιτόπουλου είναι όσοι στις τοπικές οικονομίες επωφελήθηκαν από την εκεί παρουσία φοιτητών και σπουδαστών. Ταβέρνες, μπαρ, φωτοτυπάδικα και μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι περί αυτών βουλευτές και πολιτευτές που έκαναν καριέρα προωθώντας την «ανάπτυξη» της περιοχής διά της ανεγέρσεως άλλης μιας απίθανης σχολής στο πλέον απίθανο σημείο της χώρας.

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου