Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:46:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Πάλης... ξεκίνημα
Πάλης... ξεκίνημα
Πηγή: Express.gr
 Η Αλέκα Παπαρήγα ταξίδεψε οδικώς μέχρι τη Θεσσαλία για να συναντήσει τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές του κόμματος στα μπλόκα. Την ίδια στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και έρχονταν σε συμπλοκή με τα ΜΑΤ.

Τι συνέβη ξαφνικά και το ΚΚΕ βγήκε από το καβούκι του; Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα. Το σίγουρο πάντως είναι πως βλέπει πια «φως στο τούνελ». Μετά τη στροφή Τσίπρα και τη σταδιακή του μετάλλαξη από αρχηγός ενός μικρού κόμματος σε σύγχρονο Ευρωπαίο πολιτικό σταρ στον Περισσό μπήκε φρέσκος αέρας και... οξυγονώθηκε η ατμόσφαιρα.

Το πολιτικό κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακαταληφθεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Ήδη υπάρχουν πολλές μουρμούρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του από τις συνιστώσες και ίσως να μην αργήσει η ώρα που θα αρχίσουν να αλληθωρίζουν προς την πλευρά του ΚΚΕ. Τουλάχιστον σε κάτι τέτοιο ελπίζει ο Περισσός.

Και είναι βάσιμες αυτές οι ελπίδες, δεδομένου ότι στην Αριστερά η διάψευση των μεγάλων προσδοκιών είναι πάντα και παραδοσιακά συνηθισμένη κατάσταση. Ο «Αλέξης» μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο «σύντροφος» που λοξοδρόμησε υποκύπτοντας στα θέλγητρα της εξουσίας – ή έστω της προοπτικής της. 'Αλλωστε στο DNA του πραγματικού αριστερού η εξουσία ως έννοια –πόσο μάλλον ως συνθήκη– είναι κατακριτέα και δύσκολα θα μπορούσε να δει κανείς αρκετούς από τους βουλευτές των συνιστωσών να καταλαμβάνουν χρόνια μετά μια υπουργική καρέκλα χωρίς προηγουμένως να «υποχρεωθούν» να μεταβάλουν τουλάχιστον τη ρητορική τους...

Γι'Α αυτό εκεί κάπου μετά και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική κάτι αρχίζει να κινείται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Και στον Περισσό έχουν ισχυρή πολιτική όσφρηση για να μυρίζονται από μακριά τέτοιου είδους διεργασίες.

Είναι και η συγκυρία που βοηθά. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της εξάντλησης. Έχουν παγώσει από το κρύο, το φαγητό δεν φτάνει για να θρέψει τα μέλη της οικογένειας, κάποια σύνταξη ή κάποια επιδόματα που μειώνονται ή κόβονται τελείως στερούν και τα στοιχειώδη για την καθημερινή διαβίωση που έχει γίνει αγώνας επιβίωσης.

Στα μπλόκα των αγροτών που δεν αναπολούν τις ένδοξες μέρες των κοινοτικών επιδοτήσεων η κατάσταση μυρίζει πραγματικά μπαρούτι αυτή τη φορά. Οι αγρότες πλέον δεν είναι προνομιούχοι, όπως κάποιοι νόμιζαν. Το ακριβό πετρέλαιο και οι υψηλές τιμές των φυτοφαρμάκων έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν. Ζουν κι αυτοί στα όρια της ανέχειας.

Τώρα είναι η ευκαιρία για το ΚΚΕ για «πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες»...

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου