Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:12:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αμεση δράση για την... τουριστική Αθήνα
Αμεση δράση για την... τουριστική Αθήνα
Πηγή: Express.gr
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ τα στοιχεία της ΕΞΑ-Α, τα ξενοδοχεία που έχουν αναστείλει στην Αθήνα τη λειτουργία τους ως απόρροια της οικονομικής κρίσης ανέρχονται πλέον σε 41, ενώ η μέση πληρότητα των υφιστάμενων μονάδων δεν ξεπερνά το 55%.

Η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ πτώση στα έσοδα και τις πληρότητες  επιβεβαιώνει το «πλήγμα» που έχει δεχτεί η πρωτεύουσα ως τουριστικός προορισμός. Η «εικόνα» μιας πόλης στην οποία πραγματοποιούνται  χτυπήματα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και στο πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, και στην οποία οι διαδοχικές απεργίες προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα είναι αναπόφευκτο να επιταχύνει τις αρνητικές εξελίξεις που προκαλεί η οικονομική κρίση.

ΑΝ ΔΕΝ αποκατασταθεί κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας όχι μόνο για τη θέση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, η Αθήνα θα συνεχίσει να… απομακρύνεται σταδιακά από τον τουριστικό χάρτη. Ακόμα και το τουριστικό ρεύμα  προς τα νησιά και τους υπόλοιπους παραθεριστικούς προορισμούς, όσο ισχυρό κι αν είναι,  θα επηρεαστεί αρνητικά αν η πρωτεύουσα της τουριστικής Ελλάδας εμφανίζεται  αφιλόξενη και επικίνδυνη.

Η  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της εικόνας στο κέντρο της Αθήνας μοιάζει να είναι σήμερα απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Απαιτείται η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και συντονισμένης δράσης για να αποκατασταθεί το αίσθημα σταθερότητας και ασφάλειας και να ενισχυθεί η εικόνα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού. Η πρωτεύουσα αποτελούσε στο παρελθόν «πόλο έλξης» υψηλού επιπέδου τουριστών και αυτή θα πρέπει να είναι η επιδίωξη της συντονισμένης παρέμβασης πολιτείας και επιχειρηματικών φορέων. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου