Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:06:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Χωρίς ρίσκο
Χωρίς ρίσκο
Πηγή: Express.gr
 Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ρίσκαρε πολιτικά με τη σκληρή στάση στις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι συνδικαλιστές του συγκεκριμένου κλάδου ήταν ο πλέον εύκολος στόχος από τη στιγμή που κατάφεραν να ταλαιπωρήσουν επί μία εβδομάδα τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, χωρίς μάλιστα να καταφέρουν να τους εξηγήσουν το λόγο.

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές από τούτη εδώ τη στήλη. Οι συνδικαλιστές πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Τα μέσα διαμαρτυρίας που χρησιμοποιούν στον σύγχρονο κόσμο είναι παρωχημένα. Η νέα κατάσταση απαιτεί άλλου είδους δράσεων. Ας κάτσουν να μελετήσουν τα κινήματα ακτιβισμού ανά τον κόσμο. Ας οργανωθούν. Ας φωνάξουν επικοινωνιολόγους. Ας μάθουν τη δουλειά τους. Στο κάτω κάτω για αυτήν πληρώνονται. Με το να κατεβάζουν τα ρολά, τους διακόπτες και ό,τι άλλο συνήθιζαν μέχρι τώρα πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Γίνονται εύκολη λεία στην όποια κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική.

Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν απλό. Την ώρα που τα πάντα είχαν παραλύσει, τα ΜΜΕ μετέδιδαν ή αναπαρήγαγαν τους προκλητικά υψηλούς μισθούς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Οι απεργοί έχασαν τη νομιμοποίησή τους στην κοινωνία και κατ'Α επέκταση το παιχνίδι. Πολύ νωρίτερα οι πατέρες του συνδικαλισμού είχαν χάσει τη νομιμοποίησή τους στην κοινωνία και σε όσους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Συνεπώς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ρίσκαρε. Αντιθέτως, θα ρίσκαρε αν υποχωρούσε. Αν υποχωρούσε στον εκβιασμό. Μετά δεν θα μπορούσε να μαζέψει τους αγρότες που ακολουθούν και όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ που έχουν πάρει το δρόμο της αποκρατικοποίησης. Εκεί θα δοθούν οι επόμενες μεγάλες μάχες και ήδη σε αυτές η κυβέρνηση προσέρχεται με στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει την υλοποίηση της πολιτικής της είναι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση. Το όπλο που θα επικαλεστεί είναι οι συγγνώμες των ανθρώπων του ΔΝΤ για την αποτυχημένη πολιτική που εφάρμοσαν στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνες.

Το επιχείρημα είναι απλό και κατανοητό. Αφού αναγνωρίζεται ότι ήταν λάθος η συνταγή που δόθηκε στον ασθενή και αυτός αργοπεθαίνει, τότε ποιος ο λόγος να ακολουθείται η ίδια «θεραπευτική αγωγή»; Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πεδίον δόξης λαμπρόν σε αυτό τον τομέα.

Πρέπει όμως να παραδειγματιστεί από τη στρατηγική ήττα της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος (και κυρίως να μη δίνει την αίσθηση ότι ταυτίζεται μαζί της) και να εκσυγχρονίσει με τη σειρά της πρακτικές και λόγο. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και αναπτυξιακού μοντέλου. Η αναγνώριση του «σφάλματος» από αυτούς που το σχεδίασαν και υλοποίησαν προσφέρει στην αντιπολίτευση μια ευκαιρία...

Π.Κ. Μαυρίδης
panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου