Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:09:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ανισότητες... πελατειακές
Ανισότητες... πελατειακές
Πηγή: Express.gr
 Η γελοιογραφία του Γιάννη Δερμιτζόγλου έδειχνε δύο τύπους να στέκονται έξω από τις κλειστές πόρτες του μετρό, με τον έναν από τους δύο να λέει: «Πάντως αυτοί οι τύποι στις συγκοινωνίες έχουν ένα σκανδαλώδες προνόμιο... Να τους διορίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να τους υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ».

 

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Οι πρώην υπουργοί Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βόλεψαν αρκετή από την εκλογική τους πελατεία στο μετρό, αλλά τους ξέφυγε ο Σταματόπουλος, που κατέβηκε με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι υπόλοιποι νεοδημοκράτες και λοιποί συνδικαλιστές συντάχθηκαν πίσω του αφ'Α ότου έσκισαν τις κομματικές τους ταυτότητες.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παντού, σε όλες τις ΔΕΚΟ, η ίδια ακριβώς κατάσταση. Το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Δεν ανέμενε κανείς από τα δύο κόμματα της Αριστεράς άλλου είδους στάση. 'Αλλωστε ανέκαθεν αλίευαν στα θολά, πόσο μάλλον τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει πια με το κιάλι την εξουσία.

 

Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (όχι απαραίτητα εκείνων που εισήλθαν με αξιοκρατικές διαδικασίες και κρατούν όπως όπως το κρατικό οικοδόμημα να μην καταρρεύσει...), που μπήκαν από το παράθυρο και επί χρόνια απολάμβαναν υψηλούς μισθούς και προνόμια, εξακολουθούν να στηρίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

 

Η χώρα διανύει τον τρίτο χρόνο κρίσης, η ύφεση βαθαίνει, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υποφέρουν είτε από περικοπές των μισθών τους είτε από ανεργία και ορισμένοι συνάδελφοί τους του Δημοσίου εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, έχοντας πάντα αποθέματα για απεργιακές κινητοποιήσεις – τις οποίες μάλιστα πληρώνονται...

 

Έπρεπε να γίνει η απεργία για να πληροφορηθούν οι πολίτες πως οι μηχανοδηγοί των συρμών παίρνουν διπλάσιο μισθό από έναν λέκτορα πανεπιστημίου ή έναν γιατρό του ΕΣΥ για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της κοροϊδίας και της αδικίας. Έπρεπε η κατάσταση να οδηγηθεί στο σημείο όπου οδηγήθηκε για να συνειδητοποιήσει με θλίψη ο Έλληνας πολίτης πως στη σοβιετικού τύπου ελληνική οικονομία όλοι οι μισθοί εξομοιώνονται προς τα κάτω και με το ενιαίο (για όλους πλέον) μισθολόγιο ο μισθός του γιατρού ή του καθηγητή θα γίνει ο ίδιος ή περίπου ο ίδιος με του ανειδίκευτου εργάτη.

 

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ποιος διόρισε τους σημερινούς απεργούς και ποιοι τους στηρίζουν σήμερα. Το πρόβλημα είναι ότι σύσσωμο του πολιτικό σύστημα αποδέχεται –αν δεν επιβάλλει– τη λογική εξομοίωσης των πάντων. Αφού δεν μπορεί να αξιολογήσει ικανότητες, δεξιότητες και προσφορά, επιλέγει το «ίδια για όλους». Για τους υπόλοιπους –ιδιωτικούς υπαλλήλους και επιχειρηματίες– ουδείς ενδιαφέρεται.

 

Π.Κ. Μαυρίδης

 

panamav@gmail.com 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου