Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:17:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Ενιαίο μισθολόγιο ή νέα ταμειακά μέτρα;
Ενιαίο μισθολόγιο ή νέα ταμειακά μέτρα;
Πηγή: Express.gr
 Η ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευσή τους οδηγούν σε μια γενικευμένη σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικάτων, που θα «δοκιμάσει» την ικανότητα εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και κατά συνέπεια την υλοποίηση και άλλων δομικών αλλαγών που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως θα ήταν καλύτερα αν τα πράγματα δεν έφταναν εκεί. Η επιλογή όμως των συνδικαλιστών να συνεχίσουν την απεργία δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ για μια ώριμη και σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία θα ήταν η συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης - εργαζομένων με σκοπό την εθελούσια παύση των απεργιών και την εύρεση λύσης στα αιτήματά τους. Η απόσταση όμως με την ελληνική πραγματικότητα είναι μεγάλη. Το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από τις αγορές. Η ελληνική οικονομία διατηρείται στη ζωή με… τεχνητή υποστήριξη. Παράλληλα το αίτημα των εργαζομένων για εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο δεν μοιάζει ούτε εύλογο ούτε δίκαιο. Αντιθέτως, το κριτήριο της δικαιοσύνης είναι αυτό που υπαγορεύει την ένταξη όλων των εργαζομένων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς εξαιρέσεις στο ενιαίο μισθολόγιο.

ΑΝ ΚΑΙ το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς «ταλαιπωρούν» την κοινωνία σε μια δύσκολη περίοδο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με την έως τώρα στάση της φαίνεται να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψει στις απαιτήσεις συντεχνιών ούτε να ικανοποιήσει αιτήματα κοινωνικών ομάδων. Δεν έχει άλλωστε άλλη επιλογή, διότι η αδυναμία εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο θα σημάνει νέα ταμειακά μέτρα, τα οποία δεν αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου