Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 05:41:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Μη συμβατικές λύσεις για παροχή ρευστότητας
Μη συμβατικές λύσεις για παροχή ρευστότητας
Πηγή: Express.gr
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου, μέσω του οποίου θα παρασχεθούν δάνεια τετραετούς διάρκειας για κεφάλαια κίνησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιτόκιο 4%-4,5%.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που επικρατούν στην ελληνική αγορά είναι έκτακτες και για το λόγο αυτό οι λύσεις που θα δώσουν τις αναγκαίες ανάσες ρευστότητας δεν μπορούν να είναι οι συμβατικές Αυτό, έστω και αργά, το έχουν καταλάβει εγχώριοι και ξένοι αξιωματούχοι και προσπαθούν να θέσουν σε λειτουργία νέα χρηματοδοτικά σχήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

ΥΠΟ ΤΟ πρίσμα αυτό είναι σαφώς σε σωστή κατεύθυνση η απόφαση της κυβέρνησης για ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ και χορήγηση δανείων για κεφάλαιο κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέραν των χρηματοδοτήσεων για επενδυτικούς σκοπούς.

ΔΕΝ ΘΑ ήταν άτοπο να υποστηρίξει κάποιος την επέκταση της συγκεκριμένης ρύθμισης και για άλλα αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια. Θέτοντας σε σύγκριση τη μη αξιοποίησή τους για επενδυτικούς σκοπούς με τη χρήση τους για κεφάλαιο κίνησης, δηλαδή τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είναι σαφώς προτιμότερη η δεύτερη επιλογή. Βεβαίως οι επενδύσεις είναι πάντοτε το ζητούμενο και δεν χωρούν υπερβολές σε μια τέτοιου τύπου ανακατανομή.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, και δη οι μικρομεσαίες, δίνουν τη μάχη της οικονομικής επιβίωσης υπό αντίξοες συνθήκες πρωτοφανούς συρρίκνωσης της ζήτησης και πιστωτικής ασφυξίας. Αν δεν χρηματοδοτηθούν για να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις, θα εξωθηθούν σε αναστολή λειτουργίας με βαρύ τίμημα την απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και την απότομη αύξηση της ανεργίας. 


 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου