Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:26:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Θέσεις arrow Αμεσος τερματισμός της «ομηρείας» των πολιτών
Αμεσος τερματισμός της «ομηρείας» των πολιτών
Πηγή: Express.gr
 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο και πολίτες που δυσκολεύονται στις καθημερινές τους μετακινήσεις. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά σε κάθε περίπτωση οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τόσο τις αντοχές της οικονομίας όσο και τις ανάγκες της κοινωνίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα μέσα σταθερής τροχιάς αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που κατά γενική ομολογία αποτελεί ένα μέτρο αποκατάστασης των αδικιών και των ανισορροπιών μεταξύ του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις των απεργιών στα μέσα μεταφοράς στην καθημερινή λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας, η αποτίμηση των αιτημάτων των απεργών είναι πολλαπλάσια αρνητική.

ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το δίκαιο ή άδικο των αιτημάτων μιας απεργίας και την αντικειμενική δυνατότητα ή αδυναμία ικανοποίησής τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία, κάθε απεργία πρέπει να σέβεται τη νομιμότητα.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ συγκυρία η  ελληνική κοινωνία και οι πολίτες δεν μπορούν να τελούν υπό «ομηρεία», λόγω των κινητοποιήσεων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Η ΕΛΛΑΔΑ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για να αποφύγει τη χρεοκοπία, να παράγει διατηρήσιμα πρωτογενή πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό και να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ή κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να κρατά ομήρους τους υπόλοιπους πολίτες για να προστατεύσει κεκτημένα που αποκτήθηκαν σε άλλες εποχές με πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές. 
     
 

Ζητούμενο το καθαρό «τοπίο» στην κτηματαγορά
Επείγει η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία
Επείγον ζήτημα η διοχέτευση ρευστότητας
Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Σταθερότητα
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου